Sabiedrībā zināmi cilvēki pastāsta par vēlamo prezidentu (79)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ceturtā prezidenta vēlēšanu kārta ir cauri, taču pie jauna prezidenta mēs neesam tikuši. Apollo aptaujā sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, lai noskaidrotu viņu viedokli par vēlēšanu iznākumu, un ko viņi vēlētos redzēt kā valsts galvu.

Baiba Sipeniece uzskata, ka prezidentam ir jābūt lojālam Latvijas valstij, kā arī gudram, ar «skaidru bildi», nevis tikai kritizēt. Tāpat viņa prezidenta amatā vēlētos redzēt uz Rietumu vērtībām orientētu cilvēku, kas iestātos par demokrātiju un cīnītos ar padomju mantojumu, proti, korupciju. Turklāt jaunajam prezidentam ir jābūt ar «mugurkaulu» un skaidru nostāju attiecībā pret Krieviju. Ja Sipeniecei šodien būtu bijusi iespēja piedalīties balsošanā, tad savu balsi būtu atdevusi par Levitu.

Maestro Raimonds Pauls telefonsarunā ar portālu atklāja, ka labprātāk stāv malā, jo «tas viss ir viens liels cirks». Viņaprāt, viedokļa izteikšana neko nemainīs, un būtu nepieciešams tautas vēlēts prezidents. «Es neuzskatu, ka tauta būtu stulba,» atzīst Pauls. Viņš prezidenta amatā vēlētos redzēt gudru cilvēku ar labu izglītību un oratora prasmēm, kas spētu iegūt cilvēku cieņu.

Aktieris Ģirts Ķesteris par jauno prezidentu vēlētos redzēt cilvēku bez «radikālām vai ekstrēmām cilvēciskām īpašībām». Viņaprāt, prezidentam ir jābūt inteliģentam, jāprot komunicēt starptautiskā līmenī un jābūt diplomātiski pieredzējušam. Viņš neuzskata, ka būtu nepieciešams tautas vēlēts prezidents, jo tauta jau ievēl savus pārstāvjus Saeimā, kuriem uztic pēcāk izvēlēt valsts galvu. Ķesteris arīdzan piemetina, ka tagad, kad palikuši trīs kandidāti, nebalsot būtu nekorekti.

Komentāri (79)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu