Putins cer uz sankciju atcelšanu (210)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins izteicis cerību, ka agrāk vai vēlāk izdosies pārtraukt sankciju režīmu, ko Rietumi un Krievija abpusēji noteikušas Ukrainas krīzes dēļ, vēsta Krievijas aģentūra «Interfax».

Šādu viedokli Putins paudis vizītes laikā Itālijā.

«Ceru, ka agrāk vai vēlāk mēs tomēr atteiksimies no ierobežojumiem, ar ko mēs šobrīd sastopamies,» paziņoja Putins.

Krievijas prezidents izteicās, ka sankciju režīms negatīvi ietekmē arī Krievijas sadarbību ar Itāliju.

Viņš atgādināja, ka Krievija šobrīd īsteno importa aizstāšanas programmu un vismaz tajā esot saskatāms labums Krievijas rūpniecības un augsto tehnoloģiju nozarēm.

«Tomēr kopumā, tas, protams, nodara kaitējumu mūsu mijiedarbībai,» paziņoja Putins.

Sankciju jautājums ticis apspriests arī Putinam tiekoties ar Itālijas premjerministru Mateo Renci, tomēr šis jautājums apspriests nevis sankciju atcelšanas kontekstā, bet gan kontekstā, kā sankcijas kavē valstu attiecības.

«Jāmeklē izeja – vai nu jūs sankcijas atceļat, vai arī piedāvājat kādus citus instrumentus, ja vien, protams, vēlaties atbalstīt savus uzņēmumus. Mēs partnerus atradīsim, bet man liekas, ka nav vērts atteikties no izstrādātiem instrumentiem un abpusēji izdevīgiem līgumiem,» paziņoja Putins, šo izteikumu, domājams, veltot ne tikai Itālijai, bet arī pārējām valstīm, kas Krievijai noteikušas sankcijas.

ASV finanšu ministrs Džeikobs Lū šonedēļ apliecināja, ka G7 grupas valstis ir gatavas vērst pret Krieviju papildus sankcijas, tādējādi reaģējot uz tās agresīvajām darbībām Austrumukrainā.

Reaģējot uz šo ASV ministra izteikumu, Maskava paziņoja, ka sankciju pastiprināšana no Rietumu puses bez atbildes nepalikšot.

Komentāri (210)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu