Apkure lētāka nekļūs (40)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: geoffeg, CC BY-SA 2.0

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien noraidīja iepriekš iedzīvotāju iniciatīvā formulēto priekšlikumu pievienot samazināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi apkurei.

Komisijas sēdē tika uzklausīts arī Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens (V), kurš cita starpā norādīja, ka PVN likmes samazināšana apkurei nav labākais veids, kā atbalstīt mazāk turīgos iedzīvotājus. Tā vietā ir jāturpina izmantot jau pašlaik pieejamā sociālās aizsardzības nodrošinājuma sniegtās iespējas, piemēram, dzīvokļu pabalsti.

Ašeradens arī skaidroja, ka, piemēram, Rīgā lielāks slogs uz iedzīvotājiem ir gaidāms nevis apkures maksas, bet gan nekustamā īpašuma nodokļa paaugstināšanas gadījumā. Tāpat izdevumi palielināsies ūdens tarifu pieauguma dēļ.

Uz komisijas sēdi nebija ieradies kolektīvās iniciatīvas iesniedzējs Jānis Kuzins.

Saeima iepriekš apstiprināja uzdevumu, kurā noteica, ka Budžeta komisijai jāizvērtē iespēja samazināt PVN likmi siltumenerģijas piegādei mājsaimniecību vajadzībām no 12% uz 5%.

Kā ziņots, iedzīvotāju iniciatīva paredz PVN samazināšanu apkurei no 12% līdz 5%. Par iniciatīvu parakstījušies 10 380 cilvēki, no kuriem 10 019 ir Latvijas pilsoņi, bet pārējie - nepilsoņi.

Iniciatīvas autors Kuzins iepriekš pauda, ka savulaik tika solīts, ka PVN apkurei, gāzei un elektrībai tiks samazināts, kad finanšu krīze tiks pārvarēta, bet tas nenotiek. Iniciatīvas pieteicējs paredz, ka 2015.gadā siltuma tarifi tikai kāps, tāpēc Saeima bija aicinājis rast līdzekļus un risināt situāciju, samazinot PVN apkurei.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu