Sabiedrībā populāri cilvēki komentē notikušo Mežaparkā (304)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizvadīto skolēnu dziesmusvētku organizatoriem nākotnē būtu jāpārdomā pasākumu programma, kā arī mēģinājumu un koncertu skaits, sarunā ar portālu «Apollo» sacīja maestro Raimonds Pauls. Savās pārdomās par notikušu dalījās arī «The Sound Poets» solists Jānis Aišpurs un diriģents Ints Teterovskis.

«Es tur biju klāt un visu to redzēju, bet man liekas, nevajadzētu to visu padarīt par kādu centrālo numuru. Nu, jā, palika bērniem slikti. Tur vajag noskaidrot, vai mēģinājumi nebija par daudz un tā tālāk, bet pamatā jau svētki ir svētki,» lūgts komentēt noģībšanas gadījumus, sacīja Pauls.

Tomēr, neskatoties uz notikušo, viņaprāt, daudzi koncerti bija izdevušies. «Bet, nu, lai viņi tagad izanalizē, vai nebija tiešām par daudz šie mēģinājumi un pārslodze. Uz to ir jāskatās, bet es negribētu, lai tas izvirzās pirmajā plānā. Mēs jau nezinām par tiem ēdieniem, ko viņi ēd vai neēd, bet es domāju, ka svētki caurmērā jau bija normālā līmenī,» sacīja maestro.

«Tā jau ir kā pamācība, ka kaut kas jādara savādāk. Koncerti bija ļoti daudz. Es pat uzskatu, ka par daudz. Un arī mēģinājumi,» norādīja Pauls.

«Kad paskatījās uz tiem maziem bērniem un to, kā viņi tur ņēmās un darījās – tas bija skaisti!» redzētājā dalījās Pauls.

«Visādā ziņā gribu noliegt faktu, ka bija pārcilvēciska slodze un tamlīdzīgi. Pats esmu piedalījies vairākos dziesmusvētkos. Bērnu atbildība šīs nedēļas garumā nebija, manuprāt, ne lielāka ne mazāka kā citos skolēnu un jauniešu dziesmu svētkos,» sacīja grupas «The Sound Poets» solists Jānis Aišpurs.

«Gribētu novērst spekulācijas, ko kādi satraukušies vecāki vai kāds cilvēks no malas, kuriem pašiem nav šādas dziesmusvētku pieredzes, ir izteicis,» sacīja mūziķis, norādot, ka dejotājiem bijis tikpat daudz mēģinājumu, tāpēc bērnu pārpūle notikušajā «nav arguments».

Par to, ka notikušais svinīgo noskaņojumu ietekmēja, pārliecināts diriģents Ints Teterovskis: «Bija tas sestdienas vakars tāds emocionāli ne tas pozitīvākais, viennozīmīgi.»

«Kad tad vēl bērns ir redzējis, ka trīs mediķi viņa draugu nes kaut kur prom, nesaprotot, kas tur ir noticis. Tiešām jāmēģina saprast, kāpēc bija pirmās ģībšanas un tad varbūt var arī saprast, kāpēc tas izvērtās par tādu mazu epidēmiju,» sacīja Teterovskis.

Viņaprāt, notikušā cēlonis saistāms ar emocionālu pārdzīvojumu, nevis bērnu «vispārēju nogurumu».

«Bet visi jau zina, kā tas notiek, pats esmu kādreiz piedalījies, naktis jau nav domātas gulēšanai, bet tā ir tikai spekulēšana no manas puses,» norādīja diriģents.

Viņaprāt, būtu jāizvērtē ne tikai bērnu ēdināšana, bet arī pieaugušo atbildība: «Izsekot ar atpakaļejošu datumu, paskatīties, kāds viņiem ir bijis tas grafiks, tiem pirmajiem, kas neapzināti visu to vilni varbūt radīja. Apskatīties, kāda bija ēdināšana. Tad var vērtēt kaut ko. Līdz tam mēs vienkārši emocionāli turpinām runāt.»

Lūgts komentēt lēmumu atcelt svētku gājienu, Teterovskis sacīja, ka, viņaprāt, tā bijusi kļūda: «Vajadzēja teikt, ka gājiens notiek, ka turam īkšķus par visiem, kas noģība, ar pozitīvām domām, visi atbalstot savus draugus dodamies gājienā, īpaši jau dejotāji.»

«No malas skatoties, tā bija atbildības novelšana, kas, es pieņemu, tā nebija domāts. Tiešām krīzes moments, diez kā katrs no mums noreaģētu tādā mirklī. Tā nav ikdienišķa situācija,» rezumēja Teterovskis.

Komentāri (304)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu