Seksuālā apātija: Kāpēc tik daudz pusmūža japāņu ir nevainīgi? (220)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ekonomiskais statuss un ienākumi ir cieši saistīti ar cilvēka pašapziņu, kas savukārt ietekmē arīdzan attiecības. Lielā konkurence darba tirgū Japānu novedusi pie tā, ka cilvēki baidās, ka nespēs uzturēt ģimeni, tāpēc attiecību vietā izvēlas citas izklaides.

«Kad es astoņdesmitajos gados Japānā biju jauna un brīva sieviete, ekonomika uzņēma apgriezienus un «randiņošanās» tāpat. Meitenes vairs nekautrējās zaudēt nevainību pirms kāzām,» raksta «CNN» žurnāliste Joko Vakatsuki. «Protams, ka man tas bija liels notikums, taču sociālajā aspektā tas nebija nekas tāds. Tie bija astoņdesmitie – Japāna bija dzīva, un dzīve bija skaista,» viņa atklāj.

Taču laiki ir mainījušies. Entuziasms par seksu un attiecībām mūsdienu Japānā ir diezgan zudis, un tā vietā nākusi seksuālā vienaldzība.

Japānas valdības veiktajā pētījumā atklājās, ka gandrīz 40% japāņu vecumā no 20 līdz 40 gadiem nav attiecībās un nemaz nedomā, ka viņiem būtu nepieciešams partneris. Daudzi no viņiem attiecībās dēvē par «apgrūtinošām».

Vēl kādā aptaujā atklājās, ka katrs ceturtais japāņu vīrietis vecumā no 30 līdz 40 gadiem, kurš nekad nav bijis precējies, nekad nav arī stājies dzimumattiecībās. Turklāt sievietēm šis skaitlis bija tikai nedaudz mazāks.

Seksuālā apātija

Šī ir diezgan liela problēma, jo Japāna ir pasaules visstraujāk novecojošā populācija. Valdība ir norūpējusies, ka valsts iedzīvotāji «nesaražos» pietiekami daudz bērnu, lai uzturētu veselīgu ekonomiku nākotnē.

Kad Joko pirmo reizi izdzirdēja par aktu gleznošanas nodarbībām, kas paredzētas japāņu pusmūža vīriešiem-jaunavām, viņas attieksme bija skeptiska. «Man šķita, ja 30-40 gadus vecam vīrietim nav bijušas seksuālas attiecības, tad kailas sievietes gleznošana ir kā centieni apdzēst meža ugunsgrēku ar tējas krūzi. Tas neatrisinās problēmu,» viņa atklāj.

Taču tad viņa intervējusi kādu 41 gadu vecu vīrieti, kurš atklājis, ka šajās nodarbībās viņam ir bijusi iespēja pabūt kailas sievietes tuvumā kā nekad dzīvē. «Kad tu ieraugi pievilcīgu sievieti, tu vari viņu uzaicināt kaut kur, paņemt aiz rokas un noskūpstīt, taču manā gadījumā tas tā vienkārši nenotiek. Man šķita, ka tas notiks, bet tā nebija,» stāsta vīrietis, kurš vēlējās palikt anonīms.

41 gada vecumā nekad nav skūpstījies

Šingo Sakatsume, kurš vada aktu gleznošanas nodarbības, stāsta, ka pusmūža vīriešiem-jaunavām gluži vienkārši trūkst īstās dzīves pieredzes ar sievietēm, lai izmainītu savu situāciju, tāpēc dodot viņiem iespēju aplūkot kailu sievietes ķermeni, tiek sperts pirmais solis problēmas risināšanā.

«Japānas sabiedrībā bez seksa ir tik daudz un dažādu iespēju izklaidēties. Mums ir animācija, slavenības, komiksi, spēles un sports,» stāsta Š.Sakatsume.

«Kāpēc gan tev būtu jāizvēlas mīlestība vai sekss, ja ir tik daudz citu jautru lietu, ko darīt, kas nesagādā sāpes un ciešanas?»

Ilūzija par perfektām attiecībām apvienojumā ar japāņu bailēm no vilšanās ir radījusi nopietnu problēmu.

41 gadu vecais Sakai atzīst, ka gleznošanas nodarbības palīdz. Viņš ne tikai ir nevainīgs, bet arī nekad vēl nav skūpstījies. Ilgus gadus savu jaunavību viņš cītīgi slēpa no saviem draugiem, kolēģiem un ģimenes. «Nesakot citiem, ka esmu nevainīgs, bija kā izlikšanās, ka problēma neeksistē. Es it kā to noliku augstu plauktā, kur to neviens nevar redzēt,» stāsta vīrietis.

Komentāri (220)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu