Ņemcova slepkavības lietā iesaistītais maskējies un pametis Krieviju (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lietā figurējošais Ruslans Geremejevs varētu būt pametis Krieviju, uzdodoties par zirgu puisi Čečenijas jāšanas sporta delegācijā, kas marta beigās devās uz Dubaiju, vēsta Krievijas laikraksts «Novaja Gazeta».

Informācijas avoti laikrakstam pavēstījuši, ka minētā delegācija uz Dubaiju vedusi arī divus zirgus, kas pieder Čečenijas līderim Ramzanam Kadirovam.

Bijušais čečenu bataljona «Sever» biedrs Geremejevs Krievijā izsludināts meklēšanā saistītā ar aizdomām par līdzdalību Ņemcova slepkavības organizēšanā.

«Novaja Gazeta» noskaidrojusi, ka viņš pametis Čečeniju un Krieviju, uzdodoties par jāšanas sporta delegācijas biedru.

Par to, ka Geremejevs neatrodas Krievijā jau iepriekš vēstīja vairāki Krievijas mediji. Aprīlī aģentūra «Rosbalt» ziņoja, ka viņš atrodas Apvienotajos Arābu Emirātos, kur viņš ieradies un uzturas, izmantojot citu identitāti.

Tagad «Novaja Gazeta» noskaidrojusi, ka Geremejevs saņēmis jaunu pasi, kā arī būtiski izmainījis savu ārieni – gan matu krāsu, gan frizūru.

Kā vēstīts, Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošajās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

Saistībā ar apsūdzībām Ņemcova slepkavības organizēšanā Krievijas varasiestādes arestējušas piecus čečenus.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu