Putina preses sekretārs: ASV sankciju pastiprināšana pasliktinās attiecības ar Krieviju (89)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV turpina pasliktināt attiecības ar Krieviju, nosakot sankcijas pret Južnokirinskojes naftas un gāzes ieguves lauku, kas pieder Krievijas valsts gāzes koncernam «Gazprom», piektdien paziņoja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

«Tendence turpināt dialogu sankciju valodā nozīmē turpināt graut mūsu divpusējas akcijas,» Peskova teikto citēja Krievijas ziņu aģentūra TASS.

Viņš norādīja, kas Krievija Rietumu sankcijas uzskata par tuvredzīgām un paziņoja, ka Krievijas ekonomika ir spējīga tās izturēt.

«Ekonomika uzrāda noturību, tādēļ es nedomāju, ka mēs varam runāt par jebkādu nozīmīgu vai sistēmisku ietekmi no šādām darbībām, kuras mēs neuzskatām par veiksmīgam, leģitīmām un, pats svarīgākais, tālredzīgām,» uzsvēra Peskovs.

ASV ir noteikušas sankcijas pret Južnokirinskojes naftas un gāzes lauku Ohotskas jūrā pie Sahalīnas salas Krievijas austrumos, liecina piektdien ASV Federālā reģistra publiskota informācija.

Jūlija beigās ASV noteica papildu sankcijas arī pret virkni citu Krievijas uzņēmumu.

Saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā 2014.gada 1.jūlijā pret Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu sektoriem tika noteiktas Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Krievija uz tām atbildēja, 2014.gada augustā aizliedzot ievest lielāko daļu pārtikas produktu no ES.

Komentāri (89)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu