Doņeckā nodedzina EDSO misijas automašīnas (93)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) īpašā novērotāju misija svētdien paziņoja, ka negatavojas pārtraukt savu darbību Ukrainas austrumos tāpēc, ka naktī Doņeckā nenoskaidrotas personas aizdedzināja četras EDSO automašīnas.

«Šajā posmā misija neplāno pārtraukt savu darbību,» teikts misijas lapā sociālajā tīklā «Facebook» ievietotajā paziņojumā.

Tajā sacīts, ka automašīnu aizdedzināšana pie EDSO biroja ir mēģinājums iebiedēt misijas novērotājus ar nolūku panākt, lai misija vairs nesniegtu ziņojumus par Doņeckā notiekošo.

«Acīmredzot ir tie, kas grib, lai EDSO pārtrauktu ziņot par to, kas notiek Doņeckā. Ir daži, kas uzskata, ka vardarbīgs uzbrukums civilpersonām un to viņu īpašumam ir attaisnojams līdzeklis, lai sasniegtu šo mērķi,» teikts paziņojumā.

Tajā uzsvērts, ka atbildība par EDSO īpašās novērotāju misijas drošības garantēšanu jāuzņemas «tiem, kam ir kontrole Doņeckā». Pilsētu kontrolē prokrieviskie separātisti.

Ukrainas aģentūra UNIAN ziņo, ka svētdienas naktī nenoskaidrotas personas aizdedzināja četrus EDSO īpašās novērotāju misijas bruņotos automobiļus, kas stāvēja pie misijas biroja Doņeckā. Ugunsdzēsēji ieradās operatīvi, taču liesmas automašīnas iznīcināja.

Komentāri (93)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu