Satiksmes ministram jāuzņemas atbildība, paziņo Bondars (78)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Satiksmes ministram Anrijam Matīsam ir jāuzņemas politiskā atbildība par pēdējā laika skandāliem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» paziņoja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) pārstāvis Mārtiņš Bondars.

Kā vēstīts, LRA nolēmusi rosināt satiksmes ministra demisiju.

«Tā ir politiskā atbildība,» uzsvēra Bondars, paužot viedokli, ka pēdējā laika skandāli saistībā ar uzņēmuma «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) korupcijas lietu un nacionālās lidsabiedrības «airBaltic» apkalpes atrašanos alkohola reibumā, esot smags trieciens valsts varai.

Runājot par LDz, Bondars izteicās, ka satiksmes ministrs ir palīdzējis izveidot sistēmu, kas novedusi pie tā, ka LDz valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis ticis aizturēts saistībā ar aizdomām kukuļņemšanā.

Bondars uzskata, ka Matīss nav ieklausījies sabiedrības bažās attiecībā uz situāciju «Latvijas Dzelzceļā».

Savukārt runājot par situāciju lidsabiedrībā «airBaltic», Bondars norādīja, ka jau iepriekš bijušas runas, ka aviokompānijas apkalpēm bijušas problēmas ar alkohola limita ievērošanu, bet ministrs uz to esot pievēris acis.

Bondars uzskata, ka «airBaltic» skandāls negatīvi ietekmēs gan pašas aviokompānijas, gan visas Latvijas tēlu.

LRA pārstāvis arī pauda cerību, ka citi Saeimas deputāti pievienosies apvienības iniciatīvai, lai panāktu ministra atstādināšanu no amata.

Komentāri (78)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu