Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Kailas sievietes zem stikla: Sokolovam jauns provokatīvs fotoprojekts (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aleksandrs Sokolovs

20.augustā skandalozais fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs laidis tautās vēl nebijušu fotoprojektu ar nosaukumu «Stikla projekts». «Es gribēju lai bildes būtu maksimāli neparastas, kaut kas pavisam crazy,» ekskluzīvā sarunā ar portālu «Apollo» atklāj A.Sokolovs.

Pie projekta Aleksandrs strādājis veselus trīs gadus, un fotogrāfijas sanākušas gan ļoti mākslinieciskas, gan «stipri erotiskas». Projekts sastāv no 65 fotogrāfijām, tāpēc tas tiks publicēts pa daļām ar vairāku nedēļu intervālu, katrā no tām būs 20-25 attēli. Katra no 60 fotosesijām ilga 2-3 stundas, bet pēc tam vēl sekoja apjomīga apstrāde.

Kopumā projektā piedalījās aptuveni 70 sievietes, vairākas no tām ir Latvijā plaši pazīstamas, taču, tā kā fotoprojekts ir gana provokatīvs, tad modeļu vārdus A.Sokolovs neatklāj. Turklāt projekta ietvaros notikušas arīdzan izmaiņas, piemēram, tā laikā Aleksandrs iepazinies ar savu bijušo draudzeni, kura pēc šķiršanās palūdza fotogrāfijas projektā tomēr neizmantot.

Fotosesija ir unikāla ar to, ka modeles tika fotografētas no apakšas, kamēr viņas sēdēja vai gulēja uz 2x2 metru liela polikarbonāta stikla, tādējādi fotogrāfijās savdabīgā veidā varēs redzēt intīmas anatomiskas sievietes ķermeņa detaļas. Darbs notika Sokolova studijā, kur stikls bija piestiprināts pie griestiem ar astoņām metāliskām ķēdēm.

Uz jautājumu par to, kāds ir šī projekta mērķis, Sokolovs atbild: «Man patīk sieviešu ķermeni un patīk pat diezgan detalizēti. Es uzskatu, ka sievietes ķermenī visseksīgākā un vispievilcīgākā daļa ir vagīna, lai arī cik slimi tas neskanētu, bet tā man ir. Sieviete bez vagīnas nekam nebūtu derīga. Tas ir fakts. Taču es gribēju, lai bildes būtu estētiski skaistas. Lai tā būtu māksla, kuru var izprintēt un bez kauna pielikt pie sienas. Ikviens vīrietis iztēlojas, kā izskatītos kaila sieviete, kura sēž caurspīdīgā krēslā. Šis projekts palīdzēs ieraudzīt sievietes no jauna rakursa.»

«Pēc tam, kad kopā ar modelēm apskatījām gatavās bildes, daudzām bija liels pārsteigums par iznākumu, jo viņas nevarēja iedomāties, kā izskatās «no apakšas,»» stāsta Sokolovs.

«Stikla Projekts»

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu