Filmu festivāls «Lielais Kristaps» šogad notiks ar devīzi «Mainām skatpunktu» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Filmu festivāls «Lielais Kristaps» šogad no 15.septembra līdz 25.oktobrim notiks ar devīzi «Mainām skatpunktu», informēja festivāla pārstāvis Toms Treibergs.

Festivāla devīze «Mainām skatpunktu» skatītājus aicinās pielaikot 87 dažādas dzīves, kuras atveidotas uz kinoekrāna. Tādējādi festivālā pirmoreiz tiks izrādītas visas festivālam iesniegtās filmas bez iepriekšējas labāko filmu atlases. Festivāla organizatori vēlējušies apjaust visu Latvijas kino kopainu, kādu to veido katrs kino jomā specializējies autors.

«Šogad mēs atjaunojam svarīgu tradīciju, kura saistās ar festivāla pirmsākumiem. Toreiz kino profesionāļi sanāca vienkopus lielā zālē un balsoja, vienkārši paceļot roku - kura filma pelnījusi iegūt Kristapa statueti. Kas var būt vēl labāks, kā saņemt atzinību no saviem kolēģiem? Šogad notiks faktiski tas pats, vienīgi «pacelt roku» varēs ar datora starpniecību. Skatītāju satikšanās ar kino un filmu veidotāju savstarpēja atzinība - tas ļauj mums «Lielo Kristapu» saukt par īstiem kino svētkiem!» Demokrātiskums un atvērtība atspoguļosies arī festivāla jaunajā vizuālajā identitātē un Lielā Kristapa statuetē,» par festivālu stāstīja tā mākslinieciskais vadītājs Aigars Grauba.

Žūriju - «Lielā Kristapa Forumu» - šogad veidos 400 audiovizuālajā nozarē aktīvi strādājošie, profesionālo organizāciju un radošo savienību biedri. Plānots, ka festivāls notiks katru gadu.

Pašlaik konkursam pieteiktas kopskaitā 87 filmas - viena spēlfilma, 11 dokumentālās filmas, 21 spēles īsfilma, desmit animācijas filmas un 18 dokumentālās īsfilmas, kā arī 26 dokumentālās televīzijas filmas, kurām izveidota atsevišķa kategorija. Visas konkursam pieteiktās filmas no 15.septembra līdz 15.oktobrim būs skatāmas «Lielā Kristapa» filmu seansos kinoteātrī «Kino Citadele», bet no 15.oktobra līdz 25.oktobrim filmu izlase tiks izrādīta Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā kinoteātrī «Splendid Palace».

«Lielā Kristapa» balvu pasniegšanas ceremonija notiks 25.oktobrī kinoteātra «Kino Citadele» lielajā auditorijā un tiešraidē tiks translēta Latvijas Televīzijā. Balvas filmām piešķirs piecās kategorijās, savukārt labākajiem kinoprofesiju pārstāvjiem - 13 kategorijās. Norisināsies arī skatītāju balsojums, kurā piedalīsies 80 000 «Forum Cinemas» lojālo klientu, kas izlems, kura no filmām saņems «Lielā Kristapa» skatītāju balvu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu