Foto: Latvijas Nacionālajai operai un baletam jauns logo (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes

Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) jaunajā logotipā būs attēlota operas nama lustra.

Kā stāstīja LNOB direktors Zigmars Liepiņš, lustra, kas atrodas operas Lielajā zālē, ir iespiedusies atmiņā daudziem, izraisot asociācijas ar operu. Lustra simbolizē arī gaismu.

Liepiņš norādīja, ka viss, kas līdz šim brīdim noticis operas attīstībā, saistīts ar gaismu, paužot viedokli, ka LNOB tēls ir spožs.

Jauno logotipu radījis mākslinieks Gunārs Lūsis. Lustra ir arhitekta Reinholda Šmēlinga interjera objekts, kas operas Lielās zāles griestus rotā jau kopš 1887.gada.

Mākslinieks par logotipa koncepciju stāstījis, ka kroņlukturis kā logotips ir piemērots gan operas, gan baleta simbolam. «Kroņlukturis kā logotips nedisonē ne operā, ne baletā. Zīmei ir pozitīvas asociācijas ar starojumu, zvaigznāju un ziedu. Gaismas dzimšana zālē akcentē svētsvinīgo izrādes sākumu, savukārt gaismas mirdzums izrādes beigās liek atcerēties pārdzīvoto,» norādījis Lūsis.

Latvijas Nacionālās operas un baleta jaunais logo
Latvijas Nacionālās operas un baleta jaunais logo Foto: Publicitātes

Pilnībā mainīts ir arī mājaslapas «Opera.lv» vizuālais veidols. Mājaslapai ir ne tikai jauns dizains, bet arī funkcionāli uzlabojumi, tostarp ir atvieglota biļešu iegāde internetā - turpmāk virtuāli varēs novērtēt skatuves redzamību no izvēlētās vietas. Šim mērķim kopumā tikušas nofotografētas visas 979 zāles vietas.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu