Anglijā uzliesmo «supergonorejas» epidēmija (78)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nathan Reading, CC BY-NC-ND 2.0

Anglijas ziemeļos uzliesmojusi pret medikamentiem rezistenta gonoreja, seksuālās veselības ārsti informējuši «BBC».

Viens no galvenajiem medikamentiem gonorejas ārstēšanā ir kļuvis bezjēdzīgs, jo nespēj tikt galā ar jauno šīs seksuāli transmisīvās slimības paveidu. Anglijas pilsētā Līdsā ir apstiprināti 12 slimības gadījumi gadījumi, bet citās pilsētās – vēl četri.

Jaunais slimības paveids ir rezistents pret antibiotiku azitromicīnu, kuru parasti lieto kopā ar vēl vienu medikamentu – ceftriaksonu.

Pīters Grīnhauss, seksuālās veselības konsultants no Bristoles, medijiem pastāstīja, ka: «Tieši rezistence pret azitromicīnu ir tas, kas izraisīja valsts mēroga trauksmi. Daudziem tas varbūt neizklausās tik briesmīgi, taču problēmas nopietnība slēpjas dziļāk un tā ir jāatrisina pēc iespējas ātrāk. Ja šīs slimības paveids kļūs par dominējošo Apvienotajā Karalistē, tad mums ir jābūt ļoti uzmanīgiem un jāpārliecinās, ka katrs no šiem indivīdiem atrodas stingrā izolācijā un tiek ārstēts.»

Komentāri (78)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu