Latvijā dzīvo ap 10 000 islāmticīgo – pauž Latvijas Islāma centra pārstāvji (112)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

 Lai gan reliģija mūsu sabiedrībai sveša, islāma ticības pārstāvju skaits Latvijā ir gana liels, tas sasniedzot pat 10 tūkstošus, apstiprina Islāma kultūras centrā. Trešdien, 14. oktobrī, ar Islāma centra pārstāvjiem devās iepazīties Saeimas deputāti, vēsta LNT ziņas.

Dienas vidū Islāma kultūras centrā pulcējušies aptuveni 10 dažāda vecuma vīrieši. Nometušies ceļos, tie veic lūgšanu. Centrs, kas sastāv no divām apvienotām istabām, ir vieta Rīgā, kur islāmticīgie vienojas kopīgā lūgšanā.

Latvijas islāmticīgie varētu būt pirmie, ko meklētu Tuvo Austrumu bēgļi. Šeit tam piekrīt, taču ar vairākām atrunām. Iepazīties ar praktizējošu islāmticīgo ikdienu un vidi, kurā tas notiek, trešdien klātienē ieradās Saeimas deputāti no sabiedrības saliedētības komisijas. Saruna, sēžot uz grīdas, ērtībai – pa kādam spilvenam.

Kā apgalvo Islāma centra pārstāvji, pavisam Latvijā dzīvo ap 10 tūkstošiem cilvēku, kas sevi uzskata par piederīgiem islāmam. Čečeni, azerbaidžāņi, krievi un arī latvieši, kas šobrīd centru vada.

Sarunā ar deputātiem vairākkārt tika akcentēts, ka islāma pamatbūtība ir mīlestība pret Dievu. Libānietis Hosams Abu Meri pauda cerību, ka tā būs arī turpmāk, jo nereti lūgšanu vietās tomēr esot vērojama tendence, ka vadītājs pilda ne vien tiešos pienākumus, bet arī ietekmē ticīgo domas.

Tieša atbilde, cik ļoti Islāma kultūras centrs būtu gatavs iesaistīties gaidāmo bēgļu uzņemšanā un palīdzēt tiem aklimatizēties Latvijā, vakar neizskanēja. Islāmticīgie pauda pārliecību, ka pēc jau pusgadsimta Latvijā kristieši būs mazākumā, šo faktu pamatojot ar demogrāfisko bedri.

Komentāri (112)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu