Gorbačovs: Pasaule zaudē kontroli pār globālo drošību (50)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Mūsdienu pasaule sāk zaudēt kontroli par globālo drošības situāciju, intervijā Krievijas aģentūrai TASS paudis Padomju Savienības pēdējais līderis Mihails Gorbačovs.

Viņaprāt, šāda situācija nevar neraisīt satraukumu.

«Mums vajadzētu saglabāt, bet es uzskatu, ka mēs sākam zaudēt kontroli pār pasauli, pār ieročiem, kontroli pār visu, kas saistīts ar drošību,» uzskata Gorbačovs, kuram pirms 25 gadiem tika piešķirta Nobela Miera prēmija.

Intervijā Gorbačovs uzsver Nobela Miera prēmijas nozīmīgumu un nepieciešamību.

«Tas, ka šāda prēmija eksistē, tas, ka tās piešķiršana tiek apsvērta pietiekami nopietni, ir ļoti svarīgi. Es uzskatu, ka tā ir ne tikai jāsaglabā, bet arī, iespēju robežās, ar kaut ko jāpastiprina, jāpaplašina, jo tā trūkst,» uzsver bijušais un vienīgais Padomju Savienības prezidents.

Gorbačovs arī atteicies izteikt savu vērtējumu par pēdējo gadu Nobela Miera prēmijas laureātiem, norādot, ka šīs prēmijas laureātus ir «jāatrod, nevis jāizgudro».

«Ir daudz cilvēku, kas ir daudz darījuši un dara jomās, kas tādā vai citādā veidā ir saistītas ar politiku,» skaidro Grobačovs.

Tomēr viņš uzskata, ka piešķirot Miera prēmiju pirmkārt esot jāskatās uz tādiem lēmumiem, kuri skar visu pasauli.

Gorbačovam Nobela Miera prēmija 1990.gadā tika piešķirta par viņa lomu globālajā miera procesā.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu