Belēviča idejas ir labas, bet bez nozares atbalsta tās nevar īstenot, pauž Straujuma (59)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Veselības ministra Gunta Belēviča idejas ir labas, taču tās nevar īstenot bez nozares atbalsta, intervijā LTV raidījumam teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība»).

Viņa sacīja, ka nesenajā tikšanās reizē ar ministru, Belēvičam ir atgādināts - pirms nākt klajā ar kādām idejām, tās būtu nepieciešams pārrunāt ar nozares pārstāvjiem.

Vienlaikus Straujuma norādīja, ka Belēviča idejas ir labas, bet bez nozares atbalsta tās nevarēs īstenot. Ministrs tikšanās laikā ar Straujumu esot arī apņēmies vairāk diskutēt ar nozares pāstāvjiem pirms nākšanas klajā ar iecerēm veselības sistēmas uzlabošanā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Belēvičs pirmdien pēc tikšanās ar premjeri Straujumu sacīja, ka jūt valdības vadītājas atbalstu savai darbībai, uzsverot, ka reformas tiek virzītas uz priekšu pēc to izskaidrošanas un atbalsta saņemšanas gan no savas partijas, gan partneriem valdībā, gan nozares.

«Man izdevās paskaidrot, ka tā stadija, kurā es ar vienu vai otru lietu atrodos, tā taisni saucas - saruna ar nozari. Ja neizdodas ar nozari panākt vienošanos, tad paliks tā kā bija,» pēc sarunas teica ministrs. «Es jūtu atbalstu no premjerministres kundzes,» žurnālistiem sacīja Belēvičs. Uz jautājumu par saņemto kritiku no «Vienotības» pārstāvjiem, viņš atbildēja: «Es lepojos ar to». «Man «Vienotības» iebildumi ir nesaistoši, man vairāk ir saistoši nozares iebildumi,» viņš norādīja.

Savukārt Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» Belēvičs iepriekš pauda, ka veselības ministram nav nepieciešama pielaide valsts noslēpumam. Viņš apgalvoja, ka, sākot strādāt ar vienu vai otru jautājumu, viņš saņēmis brīdinājumu, ka nesaņems pielaidi valsts noslēpumam, ja nepārtrauks iesākto. Ministrs piebilda, ka viņu šādi brīdinājumi un iespēja tā arī nesaņemt pielaidi valsts noslēpumam neuztraucot.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu