Sekmīga bēgļu integrācija darba tirgū var dot pozitīvu efektu Eiropas ekonomikai, uzskata Dombrovskis (271)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Sekmīga bēgļu integrācija darba tirgū var dot pozitīvu efektu Eiropas ekonomikai, pirmdien intervijā Latvijas Radio teica Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja vietnieks eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis.

«Ja šos cilvēkus [bēgļus] izdodas integrēt Eiropas Savienības (ES) darbaspēka tirgū, tādā gadījumā tam var būt pozitīvs efekts, jo daudzas ES valstis tāpat kā Latvija saskaras ar darbaspēka nepietiekamības problēmu. Ja šie integrācijas procesi nebūs pieteikami sekmīgi, tad protams tas var radīt arī papildu grūtības,» sacīja Dombrovskis.

Viņš arī atzīmēja, ka tas nav īstermiņa jautājums un prasīs vairākus gadus.

«Protams īstermiņā ir jārēķinās ar papildu izdevumiem valsts budžetā, it īpaši tām valstīm, kuras šobrīd saskaras ar galvenajām migrantu plūsmām, tātad pamatā runa ir par Dienvideiropas valstīm, arī par Vāciju,» piebilda Dombrovskis.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Latvijas valdības un Saeimas Eiropas lietu komisijas apstiprinātā pozīcija paredz atbalstīt EK prezidenta Žana Kloda Junkera plānu migrācijas krīzes risināšanai Eiropā, kopumā Latvijā uzņemot līdz 776 patvēruma meklētājus.

Komentāri (271)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu