Miris krievu rakstnieks Vladimirs Voinovičs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RFE/RL

Piektdienas vakarā 86 gadu vecumā miris krievu rakstnieks, dramaturgs un dzejnieks Vladimirs Voinovičs. Šo faktu apliecinājuši gan viņa tuvinieki, gan arī žurnālists Viktors Davidovs un rakstnieks Viktors Šenderovičs.

„Pirms divām stundām no sirdslēkmes miris Vladimirs Voinovičs”, - vēsta Viktors Davidovs. „Miris Vladimirs Voinovičs. Es pirms brīža biju izdzēsis šo ierakstu, bet tā diemžēl nav kļūda”, sociālajā tīklā Facebook raksta Viktors Šenderovičs.

Arī Voinoviča dzīvesbiedre Svetlana Koļesņičeko ziņu aģentūrai TASS ir apstiprinājusi rakstnieka nāvi. Viņa apgalvo, ka nāves iemesli nav zināmi, bet bēres, visticamāk, notiks pirmdien.

Vladimira Voinoviča pazīstamāko darbu vidū ir triloģija par kareivja Čonkina piedzīvojumiem, satīriskais romāns «Monumentālā propaganda», romāns-antiutopija «Maskava 2042».

Voinovičs sāka publicēties Padomju Savienībā vēl 60.gados.

1980.gadā - jau pēc tam, kad Rietumos bija publicēta Čonkina triloģijas pirmā daļa un citi darbi, - Maskava piespieda viņu emigrēt.

Krievijā Voinovičs atgriezās tikai pēc Gorbačova reformām.

https://www.rferl.org/a/voinovich-85-russia-looking-backward/28667664.html

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu