Nacionālā apvienība neredz iemeslus, kādēļ Straujuma nevarētu turpināt vadīt valdību (59)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā apvienība (NA) neredz iemeslus, kādēļ premjerministre Laimdota Straujuma («Vienotība») nevarētu turpināt vadīt valdību, aģentūrai BNS partijas nostāju komentēja NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Viņš arī pauda kritiku saistībā ar valdības straujo lēmumu par «airBaltic» investora piesaisti.

«Iztrūkst skaidrojuma sabiedrībai par to, kas tika lemts par «airBaltic». Tāpat publiskajā telpā ir daudz pretrunu par finanšu konsultantu «Prudentia». Nav skaidrs, kādēļ pieprasīta satiksmes ministra Anrija Matīsa («Vienotība») demisija, ja tika akceptēts «Prudentia» atrastais investors,» pauda Bērziņš.

Komentējot valdības stabilitāti, Bērziņš sacīja, ka Straujuma varētu turpināt vadīt valdību, tomēr, «ja kādam ir interese gāzt valdību, tad tas varētu izmantot šī brīža situāciju».

Jau ziņots, ka Straujuma ir parakstījusi Matīsa demisijas pieprasījumu, un no 7.novembra viņu aizstās iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Iemesls demisijas pieprasīšanai ir ministra novilcinātās darbības, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamajām rīcībām valsts nacionālās aviokompānijas «airBaltic» attīstībai, kā arī uzraudzības trūkums par aviokompānijas stratēģisko virzību, tādējādi, iespējams, neizmantojot visas potenciālās iespējas.

Savukārt Matīss trešdien preses konferencē paziņoja, ka pats negrasās demisionēt un gaidīs Straujumas rīkojumu. Viņš nākamnedēļ plāno atgriezties Saeimā un strādās kā parlamenta deputāts.

Pēc Straujumas neuzticības izteikšanas partijas biedram satiksmes ministram Anrijam Matīsam politiskajos kuluāros šobrīd aktualizējušās sarunas par esošās valdības stabilitāti un tās iespējamo krišanu.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu