Latvijas novados notiks proklamēšanas gadadienai veltīti svētku koncerti (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Par godu Latvijas proklamēšanas gadadienai Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar VSIA «Latvijas koncerti» 18.novembrī, kā ik gadu, rīkos svētku koncertus Rīgā un visos Latvijas novados, informēja «Latvijas koncertu» sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.

Svētkiem veltītie koncerti notiks Alsungā, Balvos, Bauskā un Madonā. Rīgā koncerts notiks Latvijas Nacionālajā teātrī, un tas tiks translēts Latvijas Televīzijas (LTV) 1.kanālā un Latvijas Radio «Klasika» plkst.17.30.

Novadu koncertu norises vietās notiks Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa uzrunas pārraidīšana.

Latvijas Republikas 97.gadadienai veltītajos svētku koncertos pēc Vējoņa ierosinājuma tiks izcelti Latvijas jaunie talanti, tādēļ koncertos uzstāsies novadu mūzikas skolu audzēkņi, pedagogi, LTV šova «Radīti mūzikai» laureāti un spilgtākie jaunie akadēmiskās un džeza mūzikas solisti.

Valsts svētku koncertā 18.novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī varēs klausīties pasaules pieredzi guvušo soprānu Margaritu Vilsoni, kā solistu varēs dzirdēt Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pirmo vijoli Georgu Sarkisjanu, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un «Swedbank Gada balvas 2014» laureātu, jauno džeza zvaigzni Dāvi Jurku.

Jubileja tiks svinēta ar Latvijas mūzikas vēstures stūrakmeņiem - Jurjānu Andreja, Jāzepa Vītola, Jāņa Mediņa un Jāņa Ivanova skaņdarbiem. Koncertā skanēs arī mūsdienu skaņraža Pētera Butāna mūzika, stāstīja Bružēvica.

LNSO šajā vakarā diriģēs pieredzes bagātākais latviešu simfoniskās mūzikas popularizētājs Imants Resnis.

Alsungas kultūras namā Latvijas jubilejai veltītā koncertā uzstāsies «Xylem Trio» kopā ar LTV šova «Radīti mūzikai» 2015.gada uzvarētāju no Alsungas Miku Akotu. Svētku koncerta programmā skanēs Emīla Dārziņa, Ulda Marhilēviča, Zigmara Liepiņa, Raimonda Tigula un Raimonda Petrauska skaņdarbi.

Savukārt Balvu kultūras un atpūtas centrā viesosies Rīgas Doma zēnu koris diriģenta, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieka Mārtiņa Klišāna vadībā. Kopā ar pianisti Agnesi Egliņu koris un kora solisti atskaņos Georga Fridriha Hendeļa, Volfganga Amadeja Mocarta, Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna un Valta Pūces skaņdarbus. Klarnetes solo koncertā izpildīs Balvu mūzikas skolas pedagogs Arnis Graps.

Bauskas kultūras centrā orķestra «Sinfonietta Rīga» un diriģenta Andra Veismaņa izpildījumā skanēs Kristofa Vilibalda Gluka, Volfganga Amadeja Mocarta, Gundara Pones, Georga Pelēča un Emīla Dārziņa skaņdarbi. Koncerta solisti būs Bauskas mūzikas skolas 3.vijoles klases audzēkne Ance Ūdre, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas 5.vijoles klases audzēknis, Starptautiskā Volfganga Amadeja Mocarta konkursa Ķīnā pirmās vietas ieguvējs Daniils Bulajevs, orķestra «Sinfonietta Rīga» mūziķis Ivo Krūskops.

Latvijas dzimšanas dienai veltītā koncertā Madonas pilsētas kultūras namā klausītājus priecēs Elīna un Vestards Šimkus. Elīna Šimkus kopā ar koncertmeistari Ēriku Apeini dziedās Emīla Dārziņa un Jāzepa Vītola solodziesmas, Vestards Šimkus atskaņos Lūcijas Garūtas, Jāņa un Jāzepa Mediņu skaņdarbus, kā arī savu kompozīciju. Programmā būs iekļauts arī skaņdarbs Elīnas un Vestarda kopīgā izpildījumā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu