Nacionālajā teātrī izskanēs seši Paula jubilejas koncerti; biļetes pilnībā pārdotas (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Latvijas Nacionālais teātris janvārī organizēs sešus ievērojamā komponista Raimonda Paula jubilejas koncertus.

Kā liecina teātra informācija, interese par komponista jubilejas koncertiem ir milzīga, jo pārdotas absolūti visas biļetes uz janvārī paredzētajiem koncertiem.

Paula jubilejas koncerti Nacionālajā teātrī notiks no 21.janvāra līdz 23.janvārim.

Jubilejas koncerta režisors ir Edmunds Freibergs. Jubilejas koncerta pirmajā daļā skanēs visu laiku labākās Maestro dziesmas un improvizēta saruna par dzīvi un mūziku. Savukārt koncerta otrajā daļā Māra Briežkalna vadītais Latvijas Radio bigbends atskaņos teātrim komponētās melodijas, piedalīsies labākie dziedošie aktieri, rūpējoties par jubilejas svinību atmosfēru.

Pauls 2016.gada 12.janvārī svinēs 80 gadu jubileju. Pauls ir viens no visu laiku populārākajiem Latvijas komponistiem, kurš pazīstams arī tālu citur. Savu darbu atskaņošanai viņš allaž izvēlas vistalantīgākos dziedātājus un mūziķus. Komponists savulaik sadarbojies ar tādiem populāriem izpildītājiem kā Viktoru Lapčenoku, Noru Bumbieri, Ojāru Grīnbergu, Margaritu Vilcāni, Laimu Vaikuli un daudziem citiem.

Komponista radītās dziesmas 11 reizes kļuva par radioraidījuma «Mikrofona dziesmu aptauja» populārākajām Latvijas dziesmām.

1994.gadā Pauls kļuva par «Lielās mūzikas balvas» laureātu, bet 1995.gadā viņam par nopelniem Latvijas labā piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu