Iesalnieks: Āboltiņa pēdējā laikā ir pārāk daudz izteikusies (90)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa pēdējā laikā ir pārāk daudz izteikusies, komentējot politiķes veltīto kritiku sev un Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (Nacionālā apvienība, NA), aģentūrai BNS norādīja Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks (NA).

Āboltiņa intervijā laikrakstam «Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai» paudusi, ka Iesalnieka ierakstos sociālajā tīklā «Twitter» saskatāmas nacionālā naida kurināšanas pazīmes.

Tāpat «Vienotības» Saeimas frakcijas un partijas valdes priekšsēdētāja sacīja, ka Mūrnieces runa 18.novembrī Latvijas Republikas proklamēšanas 97.gadadienai veltītajā Saeimas svinīgajā sēdē bijusi kā spļāviens sejā. Bijusī Saeimas priekšsēdētāja kritizēja, ka Mūrniece kā valsts otrā amatpersona nespēj norobežoties no sevis pārstāvētā politiskā spēka idejām savās uzrunās.

Iesalnieks komentēja, ka, «acīmredzot, Āboltiņas zināšanas juridiskajā jomā, kas saistīta ar naida kurināšanu, ir stipri apšaubāmas, jo viņa neatšķir naida kurināšanas robežas».

«Es neesmu aicinājis uz vardarbību pret kādu cilvēku grupu. Esmu izteicis bažas, ka migrācijas problēmas Eiropā ir saistāmas ar terorismu,» pauda politiķis, atsaucoties uz Parīzē notikušajiem teroraktiem. «Noklusēt šo problēmu saistību ir netālredzīgi no politiķu puses. Mans uzdevums ir runāt patiesību,» viņš piebilda.

Iesalnieks pauda viedokli, ka «Āboltiņa, kura nokļuvusi Saeimā viltus ceļā, acīmredzot, nespēj apmierināt savu politisko varas kāri».

Komentāri (90)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu