Notriektās lidmašīnas pilotu glābšanas operācijā Sīrijā nogalināts krievu karavīrs (75)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Neveiksmīgās operācijas laikā, cenšoties izglābt pie Sīrijas robežas notriektās Krievijas lidmašīnas pilotus, otrdien gājis bojā vēl viens krievu karavīrs, paziņojusi Maskava.

«Meklēšanas un glābšanas operācija Krievijas pilotu evakuācijai no nogāšanās vietas tika sākta ar divu helikopteru «Mi-8» atbalstu,» televīzijā pavēstīja armijas pārstāvis ģenerālis Sergejs Rudskojs. «Operācijas laikā vienu helikopteri sabojāja šaujamieroču uguns, un tas bija spiests nosēsties. Viens karavīrs tika nogalināts.»

Vienlaikus Rudskojs apstiprināja, ka saskaņā ar sākotnējo informāciju viens no Turcijas aviācijas notriektās lidmašīnas pilotiem pēc katapultēšanās gājis bojā.

«Lidmašīna nokrita Sīrijas teritorijā četrus kilometrus no robežas. saskaņā ar sākotnējo informāciju viens no pilotiem tika nogalināts pēc tam, kad uz viņu no zemes tika atklāta uguns,» pavēstīja ģenerālis.

Kā ziņots, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpusi tās gaisa telpu.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka pie Sīrijas un Turcijas robežas notriekts Krievijas iznīcinātājs «Su-24», uzsverot, ka lidmašīna neesot pārkāpusi Turcijas robežu.

Iepriekš televīzijas kanāls «Sky News», atsaucoties uz sīriešu nemierniekiem tuvu stāvošiem avotiem, ziņoja, ka bojā gājuši abi krievu lidotāji.

Nemiernieki esot atraduši viena bojā gājušā pilota mirstīgās atliekas, bet aģentūra AP ziņoja, ka otrā pilota līķi meklē nemiernieki, kas saistīti ar «Brīvās Sīrijas armiju».

Savukārt aģentūra «Reuters» vēstīja, ka abiem krievu pilotiem izdevies katapultēties, taču, tiem esot vēl gaisā, lidotājus nošāvuši sīriešu nemiernieki.

Tajā pašā laikā Ankara paziņojusi, ka abi piloti, domājams, esot dzīvi un ka turku varasiestādes cenšas tos atgūt.

«Turcijai ir informācija, ka abi piloti ir dzīvi, un tieši šobrīd Turcija cenšas viņus atgūt,» aģentūrai AFP pavēstīja kāda valdības amatpersona.

Komentāri (75)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu