Ko ēst, lai novājētu? TOP 5 produkti slaidam viduklim (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Tiešām, ir produkti, kurus iesaka ēst, lai paātrinātu vielmaiņu un samazinātu svaru. Protams, šie ieteikumi nav to skaitā, kuri sola zaudēt 10 kilogramus trijās dienās.

Greipfrūts. Cīņā ar lieko svaru nav labāka līdzekļa kā šis auglis. Neseni pētījumi kārtējo reizi pierādījuši, ka tā sauktā greipfrūtu diēta tik tiešām palīdz cīnīties ar tauku slānīti. Turklāt daudzi zinātnieki uzskata, ka greipfrūtā ir atsevišķi elementi, kas cīnās ar vēža šūnām.

Aktīva greipfrūtu diētas piekritēja un popularizētāja ir aktrise Sofija Lorēna, kas savā cienījamajā vecumā joprojām var lepoties ar lielisku augumu. Diētas pamatideja — pirms katras ēdienreizes jāapēd pusgreipfrūts. Ja vakariņās ir gadījies pārvērtēt savas spējas un pārēsties, pamēģiniet Sofijas Lorēnas ieteikumu — pēc krietnās ēdienreizes apēst veselu greipfrūtu — nekavējoties pazudīs smaguma sajūta vēderā!

Pusgreipfrūta enerģētiskā vērtība ir 39 kalorijas, turklāt, ja vēlies sasniegt izcilus rezultātus cīņā ar lieko svaru, vēlams, lai ēdienreizes uzturvērtība nepārsniegtu 800 kalorijas, jo tieši šādu enerģijas daudzumu spēj «dzēst» greipfrūta sastāvā esošie fermenti.

Kanēlis. Aizkavē insulīna līmeņa lēkāšanu pēc pusdienām. Šādas insulīna līmeņa izmaiņas ķermeni aicina uzkrāt taukus. Otra kanēļa pozitīvā īpašība ir garša - kanēlis ēdienu padara saldāku bez liekām kalorijām. Šī īpašība piemīt visām garšvielā un zaļumiem - garša un aromāts bez liekām kalorijām.

Olas. Cilvēki, kuri brokastīs ēd olas, zaudē svaru ātrāk nekā tie, kuri brokastīs ēd graudaugus (apēdot vienādu kaloriju daudzumu). Kārtīgas brokastis palīdz kontrolēt izsalkumu visas dienas garumā.

Zaļā tēja. Zinātnieki mēdz teikt, ka zaļā tēja ir dievu dāvana. Šis dzēriens ir bagāts ar antioksidantiem un ļoti labi ietekmē organisma procesus, arī vielmaiņu. Tēja vielmaiņu paātrina, veicina tauku sadedzināšanu, tā palīdzot grūtajā cīņā par skaistu augumu. Daži uzturzinātnieki uzskata, ka piecas zaļās tējas tasītes dienā palīdz atbrīvoties no pārēšanās radītajām sekām, kā arī tikt galā ar stresu.

Zivis un zivju eļļas. Jo zivs satur vairāk taukus, jo labāk. Tādas eļļainas zivis, kā lasis, tuncis, sardīnes, makrele un forele, ir pilnas ar Omega 3 saturošiem labajiem taukiem. Atsaucoties uz Amerikāņu Sirds Asociāciju, cilvēkiem šāda veida zivis vajadzētu ēst vismaz divreiz nedēļā, lai palīdzētu balansēt taukskābju attiecības organismā, neskatoties uz citām labām zivju īpašībām, kā, piemēram, tās samazina iekaisumus.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu