Jaunā «Zvaigžņu karu» filma turpina graut rekordus (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Zinātniskās fantastikas grāvējs «Star Wars: The Force Awakens» («Zvaigžņu kari: Spēks mostas») nopelnījis vienu miljardu ASV dolāru (913 miljonus eiro) ātrāk nekā jebkura cita filma kino vēsturē.

Ieņēmumi no biļešu pārdošanas kinoteātros sasniedza vienu miljardu dolāru 12 dienu laikā pēc iznākšanas. «Star Wars» franšīzes jaunākā daļa pārspējusi šogad izlaistās piedzīvojumu filmas «Jurassic World» («Juras laikmeta pasaule») rekordu - 13 dienas.

«Star Wars: The Force Awakens» arī guvusi visu laiku lielākos kases ieņēmumus Ziemassvētku brīvdienās.

Kā jau ziņots iepriekš, filma piedzīvoja visu laiku ienesīgāko debiju ASV un Kanādas kinoteātros, kur pirmajā nedēļas nogalē ieņēmumi no biļešu pārdošanas bija 238 miljoni dolāru (220 miljoni eiro).

Kinolente pārspēja rekordus Lielbritānijā, Austrālijā, Krievijā un vēl citās valstīs.

Tūkstošiem fanu Losandželosā pievienojās improvizētai cīņai ar gaismas zobeniem, turklāt kāds austrāliešu pāris apprecējās, gaidot rindā kinoteātrī. ASV prezidents Baraks Obama piektdien preses konferences noslēgumā sacīja, ka steidzoties uz filmas seansu Baltajā namā.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu