Elksniņš: Mūs jebkurā gadījumā gaida Saeimas atlaišana (139)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas opozīcijā esošās partijas «Saskaņa» deputāts Andrejs Elksniņš uzskata, ka ir gaidāms, ka Valsts prezidents atlaidīs Saeimu un nākamais premjers būs tikai pagaidu, aģentūru BNS informēja partijas preses sekretāre Katrīna Iļjinska.

«Problēmas valdības veidošanas procesā, tam notiekot bez «Saskaņas» dalības, ir zināmas kā mūsu politiskajiem oponentiem, tā arī Valsts prezidentam Raimondam Vējonim. Tāda ir šodienas parlamenta aritmētiskā realitāte,» pauž Elksniņš.

Viņš atzīmē, ka vēl 10.decembrī, tiekoties ar prezidentu, tika apspriesta «tagadējā bardaka iespējamība», kā arī iespēja atlaist Saeimu.

«Diemžēl partiju vadības aizstāv tikai savas personīgās intereses, draudzīgi dala krēslus un strīdas par to, kurš tuvākajā laikā kļūs par bardaka vadoni. Turklāt šie strīdi nelabvēlīgi ietekmē visus mūsu valsts iedzīvotājus,» uzsver deputāts.

Pēc Elksniņa domām, «šodien vairs nav svarīgi, kurš kļūs par premjeru, tā kā iekšējie deputātu strīdi un nespēja atrast kopīgu valodu ir tik acīmredzami, ka jauns premjers jebkurā gadījumā kļūs par pagaidu premjeru un mūs jebkurā gadījumā gaida Saeimas atlaišana. Tāpēc ar to arī jāsāk, lai «restartētu» valsts politisko ainu».

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien varētu nākt klajā ar kādu paziņojumu saistībā ar valdības veidošanas procesu. Prezidents pirmdien, kad Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) paziņoja par savu premjera amata kandidātu Māri Kučinski, nekādus komentārus nesniedza.

Zināms, ka prezidents premjera amatam bija uzrunājis Jāni Reiru («Vienotība») un Valmieras mēru Jāni Baiku, kura vadītā partija «Valmierai un Vidzemei» sadarbojas ar «Vienotību», taču viņi no piedāvājuma atteicās. Vējonis ir runājis arī ar «Vienotības» frakcijas priekšsēdētāja vietnieku Kārli Šadurski, iespējams, piedāvājot uzņemties valdības veidošanu.

Komentāri (139)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu