Šadurskis: «Vienotībai» principiāli svarīgas ir Ārlietu un Iekšlietu ministrijas (54)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Vienotībai» principiāli svarīgas ir Ārlietu un Iekšlietu ministrijas, aģentūrai BNS sacīja «Vienotības» valdes loceklis Kārlis Šadurskis.

Tāpat viņš norādīja, ka partijas uzstādījums ir, ka amati jāsaglabā esošajiem ministriem – Edgaram Rinkēvičam un Rihardam Kozlovskim. Prezidenta nominētais premjerministra amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) pirmdien viesosies «Vienotības» valdes sēdē, lai informētu par savu redzējumu nākamās valdības izveidē.

«Vienotības» valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa trešdien žurnālistiem pēc «Vienotība» valdes un Saeimas frakcijas kopsēdes žurnālistiem sacīja, ka vēlas dzirdēt arī argumentus, kādēļ ZZS piesaka pretenzijas uz Satiksmes ministriju. Politiķe uzsvēra, ka «Vienotība» no ZZS sagaida skaidru atbildi par to, kādu viņi redz koalīciju un arī iespējamo valdību bez «Vienotības».

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien paziņoja, ka ir nolēmis premjera amatam nominēt Saeimas deputātu Kučinski no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Pēdējās divās Saeimas vēlēšanās ilggadējais Tautas partijas politiķis Kučinskis startēja no ZZS saraksta. 12.Saeimas vēlēšanās viņš saņēma 2302 plusus un 2123 svītrojumus, saglabājot trešo pozīciju ZZS sarakstā Rīgā. 12.Saeimā Kučinskis vada Ilgtspējīgas attīstības komisiju.

Uz sarunām pie prezidenta trešdien bija uzaicināts arī Kārlis Šadurskis no «Vienotības», kuru politiskajos kuluāros minēja kā iespējamo premjera amata kandidātu.

Vējonis 30.decembrī paziņoja, ka uzņemas iniciatīvu Ministru prezidenta amata kandidāta izraudzīšanā, jo partijas nav izmantojušas iespēju vienoties un rast stabilas un rīcībspējīgas koalīcijas modeli.

Prezidents iepriekš pauda viedokli, ka ZZS nevajadzētu uzņemties abus - gan prezidenta, gan Ministru prezidenta amatus, bet pieturēties pie līdzšinējā sadalījuma - «Vienotībai» - premjera, ZZS - prezidenta, bet Nacionālajai apvienībai Saeimas priekšsēdētāja amats.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu