Putins paziņo par unikālu Krievijas izgudrojumu (50)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņoja, ka Krievija ir izstrādājusi vakcīnu pret nāvējošo Ebolas vīrusu.

Viņš gan neatklāja, kas to ir izstrādājis, kā tā darbojas, un neko neteica par vakcīnas izmēģinājumu procesu.

«Mēs esam reģistrējuši zāles pret Ebolas [vīrusu], kas pēc attiecīgajām pārbaudēm ir izrādījušās ļoti efektīvas, daudz efektīvākas par pasaule līdz šim izmantotajām zālēm,» teica Krievijas prezidents Krievijas ziņu aģentūrai «RIA Novosti».

Krievijas veselības ministre Veronika Skvorcova valdības sēdē sacīja, ka Krievija ir izstrādājusi vakcīnu, kas ir «unikāla, un, kurai pasaulē nav līdzvērtīgas».

Smagākajā Ebolas vīrusa uzliesmojumā pasaules vēsturē Āfrikas valstīs Gvinejā, Sjerraleonē un Libērijā ir miruši 11 tūkstoši cilvēku.

Ebolas vīrusa izraisītās slimības simptomi ir drudzis, galvas, muskuļu un krūšu sāpes, kam seko vemšana un caureja, kuras var būt asiņainas. Tālākie simptomi ir asiņu izdalīšanās no visām ķermeņa atverēm.

Pašlaik apstiprinātas vakcīnas pret Ebolas vīrusu nav.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu