Vējonis solījis Āboltiņai nomināciju Ministru prezidenta amatam (423)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis solījis partijas «Vienotība» priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai nomināciju Ministru prezidenta amatam, liecina portālā «Pietiek.com» publicētā «Vienotības» valdes locekļa un Saeimas deputāta Alekseja Loskutova vēstulē rakstītais partijas biedriem.

Aģentūrai BNS Loskutovs apliecināja, ka šādu vēstuli saviem partijas biedriem tiešām sūtījis, taču tā bijusi domāta iekšējai lietošanai, nevis plašsaziņas līdzekļiem, un viņš nezinot, kurš no partijas biedriem to pārsūtījis portālam.

Vēstulē teikts: «Āboltiņa [deputātei Ilzei Viņķelei] darīja zināmu, ka nepieciešams valdības restarts un viņa ir gatava uzņemties valdības vadību. Paredzētās izmaiņas esot saskaņotas ar Valsts prezidentu, kurš esot solījis Āboltiņai nomināciju Ministru prezidenta amatam.»

Loskutovs aģentūrai BNS pauda, ka par šādu iespējamo vienošanos viņam pastāstījusi Viņķele pēc tikšanās ar Āboltiņu. «Cik lielā mērā tas atbilst patiesībai, es tiešām nezinu, jo Āboltiņai var ticēt līmenī 50:50,» teica Loskutovs.

Minētā saruna starp Āboltiņu un Viņķeli, bijusi pagājušā gada 19.novembrī. Āboltiņa darījusi zināmu, ka nepieciešams valdības restarts un viņa ir gatava uzņemties valdības vadību. Tāpat Āboltiņa apliecinājusi, ka ar premjeri Laimdotu Straujumu šis plāns vēl nav pārrunāts, jo neesot izdevies satikties sarunai. Sarunā iezīmētas topošās valdības koalīcijas aprises, norādot, ka Nacionālā apvienība netiktu aicināta koalīcijā, bet partnerības ietvaros tikai atsevišķi tās pārstāvji tiktu uzaicināti valdībā, savukārt balsu vairākuma nodrošināšanai piesaistītu Latvijas Reģionu Apvienību, Dainim Liepiņam piedāvājot vadīt Ekonomikas ministriju.

Liepiņš aģentūrai BNS noliedza, ka būtu runājis ar kādu no «Vienotības vadības par iespēju kopīgi veidot valdību, norādot, ka viņš vēlētos pretendēt vienīgi uz Ministru prezidenta, nevis ekonomikas ministra amatu.

Jau ziņots, ka pērnā gada 7.decembrī Straujuma paziņoja par demisiju, bet «Vienotība» ilgstoši uzstāja, ka tās vienīgā premjera amata kandidāte ir Āboltiņa.

Valsts prezidents jaunās valdības veidošanu uzticēja Mārim Kučinskim (ZZS).

Komentāri (423)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu