Deputāts Kaimiņš nosauc savas «sarkanās līnijas» (148)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pie frakcijām nepiederošais deputāts Artuss Kaimiņš sola atbalstu Māra Kučinska (ZZS) vadītajai valdībai, ja tiks ievēroti noteikti nosacījumi.

«Valdības veidošanas procesā visi Saeimā pārstāvētie spēki publiski izvirza savas līnijas,» paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norāda Kaimiņš, piebilstot, ka apņemas atbalstīt Kučinska valdību, ja tiks ievērotas noteiktās «līnijas».

Kaimiņš uzskata, ka nevar tikt izveidota «koalīcijas padome». «Līdz šim valstī visi būtiskie lēmumi tika pieņemti pirmdienās koalīcijas padomes sēdēs. Šāda «koalīcijas padome» ir neformāla apvienība, kurā ir apkopota un centralizēta vara. Līdz šim «koalīcijas padomes» lēmumus noteica [«Vienotības» līdere Solvita] Āboltiņa. Ja Kučinskis izveidos savu «koalīcijas padomi», tad nākotnē tās lēmumus noteiks [Ventspils mērs Aivars] Lembergs,» uzskata Kaimiņš.

Viņš arī pauž, ka jaunajai valdībai jāapņemas reformēt sabiedrisko mediju nozari, lai sabiedriskie mediji varētu iziet no reklāmas tirgus. Tāpat jaunajai valdībai jāpārskata bēgļu politika un jāvienojas par kārtību, «kādā bēgļi no valsts tiek izraidīti», klāsta politiķis.

Kaimiņš pauž, ka valdībai jānodrošina caurskatāma un saprotama valsts uzņēmumu darbība un sabiedrības informēšana par būtiskākajiem darījumiem. Valdībai arī jāizstrādā un jāsaskaņo ar uzņēmēju organizācijām ekonomikas izaugsmei piemērota nodokļu politika.

Pēc Kaimiņa domām, nepieciešams ieviest pasākumu kopumu Latvijas iedzīvotāju skaita pieaugumam, reformēt profesionāļu finansēšanas kārtību un satura prasības izglītības nozarē, kā arī izstrādāt kārtību, kādā Valsts kontroles atklātie nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanas gadījumi tiek ņemti vērā un izšķērdētāji sodīti.

Kā ziņots, visas trīs opozīcijas partijas, tostarp iepriekš Kaimiņa pārstāvētā Latvijas Reģionu apvienība, apņēmušās neatbalstīt Kučinska valdību.

Savukārt divi no koalīcijas politiskajiem spēkiem - ZZS un VL-TB/LNNK - jau oficiāli pieņēma Kučinski atbalstošu lēmumu. Tikmēr «Vienotība» atbalstu Kučinskim vēl nesola, bet valdības veidošanas sarunās iesaistīsies.

Komentāri (148)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu