Krievija karā ar NATO nenoturētos pat divus mēnešus, uzskata krievu eksperts (612)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc krievu militārā eksperta Vladimira Bekiša domām, karā pret NATO Krievija nenoturētos pat divus mēnešus, vēsta «Postimees».

«Krievijai ir jaudīga armija, bet novecojuši ieroči. Tas ir viens no iemesliem, pēc kuriem tika nolemts iesaistīties Sīrijas konfliktā. Sīrija ir kā poligons, kur var pārbaudīt Krievijas ieroču efektivitāti un kvalitāti,» intervijā ar «Postimees» sacīja Bekišs.

«Atceraties karu Gruzijā? Krievu armija parādīja sevi ļoti vāji. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc turpmāk Putins pievērsa tādu uzmanību armijas spēcināšanai. Notiek armijas pārbruņošana, taču tas ir ļoti sarežģīti, par cik Krievija tehniski ir atpalikusi no pasaules un Rietumu sankcijas, kas ieviestas pēc Krimas aneksijas, ierobežo piekļuvi Rietumu tehnikai,» uzskata Bekišs.

«Kara gadījumā zem sitiena izrādītos visi tuvākie Krievijas kaimiņi, taču uz īsu laiku. Ilgstošam konfliktam Krievijai nav resursu,» apgalvo militārais eksperts.

«Sīrijas konflikts parādījis, ka četrdesmit procenti gaisa raķešu un aviācijas bumbu nedarbojas. Patlaban tiek strādāts rūpnīcās, kur izgatavo raķetes, lai steidzami nomainītu novecojošās rezerves. Ja sāktos konflikts ar NATO, Krievija sabruktu pusotra līdz divu mēnešu laikā, jo resursu lielam konfliktam tai nepietiek,» norāda eksperts.

Komentāri (612)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu