Atklāts Zviedrijas jaundzimušā troņmantinieka vārds (6)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Jaunākajam Zviedrijas karaliskas ģimenes loceklim - otrdien dzimušajam princeses Sofijas un prinča Karla Filipa dēlam - dots vārds Aleksandrs Ēriks Hūbertuss Bertils, ceturtdien paziņoja viņa vectēvs karalis Kārlis XVI Gustavs.

Jaundzimušajam tiks piešķirts Sēdermanlandes hercoga tituls. Šis reģions atrodas uz dienvidiem no Stokholmas.

«Lieliski, ka stārķis šajā pavasarī Bernadotu ģimenē ir bijis aktīvs,» karalis teica žurnālistiem Karaļa pilī, atgādinot, ka pirms nepilniem diviem mēnešiem pasaulē nāca Zviedrijas  kroņprinceses Viktorijas un prinča Dāniela dēls Oskars, kurš ir trešais rindā uz troni.

Zviedrijas premjerministrs Stēfans Lēvens, kurš piedalījās preses konferencē, sacīja, ka ceturtdien ir apraudzījis mazo princi un apmēram 15 minūtes aizmigušo mazuli paturējis rokās. Premjers atzina, ka tā bijusi brīnišķīga pieredze.

Trešdien tika publicēta pirmā prinča Aleksandra fotogrāfija, kad viņa vecāki devās prom no slimnīcas. Ģimene pašlaik atrodas Drotningholmas pilī uz rietumiem no Stokholmas.

Karaliene Silvija mazbērna dzimšanas brīdī atradās Ņujorkā, bet Zviedrijas karalis jaunāko mazbērnu apmeklēja trešdienas rītā.

Princis Aleksandrs piedzimstot bija 3,6 kilogramus smags un 49 centimetrus garš, pēc dzimšanas informēja viņa 36 gadus vecais tēvs princis Kārlis Filips, kur ir karaļa Kārļa XVI Gustava un karalienes Silvijas otrais bērns un viņu vienīgais dēls. Viņa vecākā māsa princese Viktorija ir troņmantniece, bet Kārlis Filips ir ceturtais rindā uz troni.

Kārlis Filips pērn jūnijā Stokholmas Karaliskajā pilī salaulājās ar bijušo modeli 31 gadu veco Sofiju Hellkvistu, kas bija piedalījusies televīzijas realitātes šovā «Paradīzes viesnīca».

Pirms ceturtdienas preses konferences bija baumas, ka jaunajam princim būs viņa mātes dzimtā reģiona Dālarnas hercoga tituls.

Aleksandram ir ne tikai brālēns Oskars, bet arī princeses Viktorijas ģimenē dzimusī meita Estelle, bet Londonā dzīvojošās Zviedrijas princeses Madlēnas ģimenē aug princese Leonore un princis Nikolajs.

Zviedrijas Statistikas departamenta dati liecina, ka valstī pašlaik dzīvo 77 817 Aleksandri un 29 Aleksandras.

Zviedrija ir konstitucionāla monarhija, kurā karaliskās ģimenes locekļiem ir tikai formāla loma. Karalis Kārlis XVI Gustavs ir valsts galva, bet viņa pilnvaras aprobežojas ar reprezentatīviem un ceremoniāliem pienākumiem.

Pašreizējā karaliskā ģimene pēdējo gadu laikā ir piedzīvojusi monarhijas popularitātes atgriešanos, kas daļēji skaidrojams ar pasakām līdzīgajām karaļpāra bērnu kāzām un atvašu nākšanu pasaulē. Visi trīs Zviedrijas karaļpāra bērni ir precējušies ar vienkāršās tautas pārstāvjiem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu