«Zelta palmas zaru» Kannu kinofestivālā saņem Kens Loučs (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kannu kinofestivāla galveno balvu - «Zelta palmas zaru» - svētdienas vakarā saņēmusi britu režisora Kena Louča filma «I, Daniel Blake» («Es, Daniels Bleiks»).

Filma ir aizkustinošs stāsts par pusmūža galdnieku, kurš pēc pieredzētā infarkta mēģina tikt galā ar Lielbritānijas veselības aprūpes sistēmas birokrātiju.

Loučs, kam nākamajā mēnesī apritēs astoņdesmit gadi, šo augsto godalgu jau saņēmis tieši pirms desmit gadiem par savu filmu «The Wind That Shakes The Barley» («Vējš, kas šūpo miežus»), kurā stāstīts par Īrijas cīņu par neatkarību no Lielbritānijas.

«Mums jādod cerības vēsts - mums jāpasaka, ka pasaule var būt arī citāda, » saņemot balvu, sacījis režisors, vienlaikus brīdinot, ka neoliberālisma idejas pasauli šobrīd novedušas līdz bīstamai robežai.

Festivāla lielā balva piešķirta «režijas brīnumbērnam» no Kanādas, 27 gadus vecajam Ksavjē Dolanam, par ģimenes drāmu «It's Only the End of the World» («Tas ir tikai pasaules gals»).

Žūrijas balvu saņēmusi britu režisore Andrea Arnolda par lenti «American Honey».

Balvu par labāko režiju dala rumānis Kristians Mundžiu par filmu «Graduation» un francūzis Olivjē Asajass par filmu «Personal Shopper».

Par labāko aktrisi atzīta Žaklīna Hosē no Filipīnām Briljantes Mendosas filmā «Ma Rosa».

Labākā aktiera tituls piešķirts irānim Šahabam Hoseini par veikumu Asgara Farhadi lentē «The Salesman».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu