«Gaismas pilī» notiks Kannu kinofestivāla 70. gadadienai veltīts pasākums (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Taukulis, LNB.

Ceturtdien, 26. maijā, plkst. 17.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Mazajā zālē (4. stāvā) notiks starptautiskā Kannu kinofestivāla 70.  gadadienai veltīts kinolektorijs, portālam «Apollo» vēsta bibliotēkas sabiedrisko attiecību speciālists.

Par festivāla nozīmi Eiropas kultūrtelpā stāstīs kinokritiķe Dita Rietuma, bet par latviešu kino šajā festivālā pastāstīs un ar savu personisko pieredzi dalīsies režisore Laila Pakalniņa.

Pasākuma gaitā tiks demonstrētas Jurģa Krāsona animācijas filma «Norīt krupi», kas izpelnījusies gan nacionāla mēroga atzinību, gan starptautiskus panākumus (līdzšinējā virsotne ir dalība Kannu kinofestivāla īsfilmu konkursā 2010. gadā), kā arī Lailas Pakalniņas spēlfilma «Kurpe» (iekļauta 1998. gada festivāla Un Certain Regard skatē).

Ieeja pasākumā bez maksas.

Atzīmējot Kannu kinofestivāla jubileju, LNB Audiovizuālā lasītava (4. stāvā) piedāvās apskatei tematisku krājuma izlasi – vairāk nekā 100 festivālā godalgotās filmas, kuras ir lasītavas krājumā. Visas šīs filmas ir skatāmas Audiovizuālajā lasītavā tās darba laikā.

LNB Audiovizuālās lasītavas krājumā ietilpst ievērojams klāsts dažādu žanru un tematikas filmu. Lasītavas speciālisti izveidojuši četras pastāvīgi papildināmas filmu kolekcijas, piedāvājot apmeklētājiem gan kinematogrāfa klasiku, gan mūsdienu darbus, gan meistaru, gan topošo profesionāļu-studentu veikumus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu