Krauze: Ja atklāsies, ka Belēvičs ir melojis, viņam amats būs jāpamet (198)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja atklāsies, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) ir melojis par saņemtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, viņam amats būs jāpamet, intervijā Latvijas Radio pauda ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

«Mēs nevis aizstāvam, bet audzinām savu ministru, jo nepilnīga komunikācija nevar būt,» teica Krauze. Viņš norādīja, ka Belēvičs frakciju ir informējis par to, ka Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā nav ārstējies, parādot čekus no Ādažu privātslimnīcas.

Pēc Krauzes domām, Belēvičs ir sniedzis pilnīgu informāciju un viņam ir pierādījumi par to, kur viņš ir veicis operācijas, savukārt tiem, kuri ministru apvaino pierādījumu nav. «Viņiem nav pat liecinieku. Tikai anonīms e-pasts,» norādīja Krauze.

ZZS valdes priekšsēdētājs pauda, ka patiesības noskaidrošana ir tiesībsargājošo iestāžu rokās. Politiķis norādīja, ka Belēvičam ir jārīkojas, jāvēršas tiesībsargājošajās iestādēs, kas izvērtēs to, kādēļ tiek īstenota apmelošanas kampaņa. Krauze gan arī uzskata, ka ministram amats būs jāatstāj, ja atklāsies, ka viņš ir melojis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Latvijas Avīze» trešdien raksta - Belēvičs maijā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā esošajā Latvijas Onkoloģijas centrā, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta operācija.

Ministrs Belēvičs savukārt uzsver, ka nav izmantojis centra pakalpojumus nedz par maksu, nedz par valsts līdzekļiem. Veselības ministrs uzskata, ka tiekot apmelots.

Viņam atbalstu pauda gan ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, gan Kučinskis. Abi politiķi norādīja, ka viņiem nav iemesla Belēvičam neticēt, savukārt, ja ministrs «melo acīs skatīdamies», tad viņam amats būs jāpamet.

Belēvičs sacīja, ka gan iepriekšējās nedēļas pirmdienā, gan arī šajā pirmdienā ir veicis divas operācijas, taču nevis Onkoloģijas centrā, bet gan Ādažu privātslimnīcā. Ministrs arī žurnālistiem izdalīja čeku kopijas, kuros redzams Ādažu slimnīcas pakalpojumi 30.maijā un 6.jūnijā par divām identiskām summām - 45 eiro. Čeki datēti ar plkst.7.19 un plkst.7.09.

Komentāri (198)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu