Elīna Dzelme un Valērijs Maligins nodibinājuši kompāniju (51)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Māksliniece un aktrise Elīna Dzelme un farmācijas uzņēmuma «Olainfarm» valdes priekšsēdētājs Valērijas Maligins nodibinājuši kino producēšanas kompāniju «Egotrashcinema», apstiprināja Maligins.

Viņš skaidro, ka šogad Dzelmes īsmetrāžas debijas filma «Egomorphosis» ar panākumiem startējusi Kannu kino festivālā, izturot lielu atlases konkursu, un ir iecerēta nākamās filmas veidošana.

«Mūsu kino kompānijas «Egotrashcinema» dibināšana izriet no nepieciešamības jauno kino projektu pašiem producēt un kontrolēt tā tapšanas un ražošanas procesu,» atzīmē Maligins.

Paredzēts, ka nākotnē «Egotrashcinema» strādās pie īsfilmu, eksperimentālo un pilnmetrāžas filmu veidošanas, piebilst Maligins.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, SIA «Egotrashcinema» dibināta šī gada 3.jūnijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro. Dzelmei pieder 60% «Egotrashcinema» daļu, Maliginam - 40%.

Kannu festivāla konkursā šogad tikušas pieteiktas vairāk nekā 5000 īsfilmas. Dzelmes filma «Egomorphosis» Kannās piedzīvoja pasaules pirmizrādi. Kā medijiem iepriekš norādījusi Dzelme, viņas režisētā filma ir par cilvēka būtību, viņas meklējumiem. Filma ir filmēta Latvijā, tajā filmējusies pati Dzelme, viņas meita Hanna un arī Maligins. Filmas operators ir Kristaps Lejiņš.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu