ĀM necenšas atturēt no došanās uz Franciju, taču aicina tur būt īpaši uzmanīgiem (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par spīti vairākiem pēdējā laikā Francijā pieredzētiem terora aktiem Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) necenšas atturēt savus valstspiederīgos no došanās uz Franciju, taču aicina cilvēkus tur būt uzmanīgiem, īpaši, atrodoties publiskās vietās.

Kā šorīt intervijā Latvijas Radio atzina ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), pēdējā laikā pieredzētais diemžēl ir apliecinājis, ka jautājums vairs nav par to, vai Francijā notiks jauni terora akti, bet gan kur un kad tie notiks. Tai pašā laikā vairāki notikumi, piemēram, nesen aizvadītais futbola čempionāts, Francijā aizritējuši mierīgi.

«Es nedomāju, ka mēs šobrīd neieteiktu pilsoņiem doties uz Franciju. Mēs vairāk ieteiktu cilvēkiem būt uzmanīgiem publiskās pulcēšanās vietās un sekot varasiestāžu norādījumiem,» sacīja Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītājs tika nošauts.

Latvijas ĀM rīcībā pagaidām nav ziņu, ka starp terora akta upuriem būtu arī Latvijas valstspiederīgie.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu