Obama šaubās par Putinu kā «uzticamu» partneri Sīrijā. (215)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien pauda šaubas par Krieviju un tās prezidentu Vladimiru Putinu kā uzticamiem partneriem Sīrijā, kā arī par smieklīgiem nosauca republikāņu Baltā nama pretendenta Donalda Trampa apgalvojumus, ka novembrī gaidāmās ASV prezidenta vēlēšanas būs negodīgas.

Pēc tikšanās ar drošības un bruņoto spēku amatpersonām prezidents atzina reportieriem, ka pret teroristu grupējumu «Islāma valsts» izdarītais spiediens ir licis džihādistiem pastiprināti uzbrukt ārpus Sīrijas un Irākas, tostarp ASV, Francijā un Turcijā.

«Kā mēs esam pieredzējuši, ir grūti novērst mazas šūniņas ar teroristiem, kas vēlas nogalināt nevainīgus [cilvēkus] un ir gatavi mirt. Mēs turpināsim viņus agresīvi vajāt visās šīs kampaņas frontēs,» Obama paziņoja brīfingā Pentagonā.

Prezidents arī pauda bažas par Krievijas militāro kampaņu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada atbalstam, aicinot Maskavu sadarboties ar Vašingtonu, lai atrastu izeju no krīzes.

«ASV joprojām ir gatavas sadarboties ar Krieviju, lai censtos mazināt vardarbību un stiprinātu mūsu pūliņus pret «Islāma valsti», «Al Qaeda» un Sīriju. Tomēr Krievija nav spērusi nepieciešamos soļus. Ņemot vērā situācijas pasliktināšanos, Krievijai ir laiks parādīt, ka tā nopietni izturas pret šo mērķu īstenošanu,» paziņoja Obama.

Viņš tomēr atzina, ka «nav pārliecināts», ka Krievija un Putins ir uzticami partneri centienos izbeigt karu Sīrijā.

«Mēs labi apzināmies, ka Krievija ir bijusi gatava atbalstīt slepkavniecisku režīmu un personu,» uzsvēra prezidents, norādot uz Asadu.

«Es neesmu pārliecināts, ka mēs varam uzticēties Krievijai un Vladimiram Putinam,» brīdināja Obama.

Viņš arī komentēja Trampa izteikumus, ka novembrī gaidāmās prezidenta vēlēšanas būs «negodīgas», nosaucot tos par «smieklīgiem».

«Es pat nezinu, kā lai sāk atbildēt uz šo jautājumu,» sacīja Obama, atbildot uz reportiera jautājumu.

«Ja Trampa kungs norāda, ka pastāv sazvērestības teorija (,,) tad tas ir smieklīgi,» pauda prezidents.

Komentāri (215)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu