VNĪ: Visticamāk, JRT visu nākamo sezonu aizvadīs ēkā Lāčplēša ielā 25 (4)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jaunais Rīgas teātris (JRT) visu nākamo sezonu, visticamāk, aizvadīs ēkā Lāčplēša ielā 25, jo teātra pagaidu telpas Tabakas fabrikā varēs rekonsturēt tikai līdz nākamā gada pavasarim, žurnālistiem sacīja Valsts akciju sabiedrības «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tols.

VNĪ valdes priekšsēdētājs norādīja, ka rēķinās ar JRT vēlmi pārcelties pēc iespējas ātrāk, taču norādīja, ka, visticamāk, teātrim pilna sezona būs jāaizvada esošajā ēkā, bet uz Tabakas fabriku tas varēs pārcelties nākamā gada vasarā.

Tols skaidroja, ka VNĪ grasās lauzt līgumu ar būvniecības uzņēmumu «RBSSKALS Būvvadība», kas veica remontdarbus Tabakas fabrikā. VNĪ esot būvuzņēmējam paziņojuši par savu lēmumu, un notiekot darbs, lai līgums tiktu lauzts.

«Kremt runāt par tādām lietām, bet, ilgākā laika periodā uzraugot situāciju objektā, nācies konstatēt novirzes no līguma nosacījumiem. Mēs jau divas reizes esam grozījuši līgumu dēļ darba termiņu neievērošanas,» skaidroja Tols. Viņš arī akcentēja, ka problēmu sakne ir dziļāka - esot jāskatās kādā veidā ir izvēlēti būvnieki, apakšbūvnieki un norit pats būvniecības process. Problēma ir Publisko iepirkumu likumā, kas nosaka, ka jāslēdz līgums ar zemākās cenas piedāvātāju. Lomu ir nospēlējusi cenu dempinga iespēja, kā dēļ uzņēmējs laikā neveic savus pienākumus.

«Līguma laušanas pamatā ir ne tikai neatgriezeniskas novirzes no līguma termiņiem, bet arī tas, ka būvniekam ir jāiesniedz garantijas par būvdarbu izpildi, bet būvnieki nav spējuši to iesniegt, kas bijis otrs iemesls kāpēc apturēti darbi,» skaidroja Tols.

Jautāts par turpmāko, VNĪ vadītājs norādīja, ka «lielais remonts JRT ēkā var notikt tikai tad, kad teātris ir pametis šīs telpas», tāpēc JRT turpinās strādāt esošajās telpās. Viņš pauda, ka pašlaik VNĪ cer darbus Tabakas fabrikā redzēt noslēdzamies līdz nākamā gada pavasarim. «Mēs izdarīsim visu, lai pēc iespējas ātrāk sāktu sarunas ar būvnieku, kas spēs paveikt paredzētos darbus termiņos,» apliecināja Tols.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka nepilnību dēļ pagājušā gada nogalē iekavējās JRT rekonstrukcijas projekta īstenošana. Ēkas rekonstrukciju bija paredzēts sākt jau 2014.gada rudenī un pabeigt divu gadu laikā līdz šim gadam. Lāčplēša ielas ēkas rekonstrukcijas projektam atvēlētā summa sasniedz 19 006 268 eiro. Iepirkumā, kas noslēdzās 26.jūlijā par JRT ēku kompleksa rekonstrukcijas (pārbūves) būvdarbiem saņemti astoņi pieteikumi.

Tajā pašā laikā VNĪ apturējuši līguma darbību ar bijušās Tabakas fabrikas remontdarbu veicējiem, uzņēmumu «RBSSKALS Būvvadība», jo konstatēts, ka pašreizējā būvdarbu izpilde atpaliek no noteiktā darbu izpildes grafika, tādējādi nenodrošinot būvdarbu pabeigšanu, pieņemšanu ekspluatācijā un nodošanu VNĪ līdz 30.novembrim. Tāpat objektā netiek nodrošināts plānotais darbinieku skaits, kā arī netiek atgūti iekavētie darbi, un līdz ceturtdienai, 11.augustam, uzņēmējs nav iesniedzis līgumsaistību izpildes garantiju.

Lai turpinātu darbu pie Tabakas fabrikas ēkas pielāgošanu JRT vajadzībām, atbilstoši Publisko iepirkumu likumam, VNĪ veiks sarunu procedūru par būvdarbu veikšanu objektā. Tabakas fabrikas remontu JRT vajadzībām bija paredzēts veikt līdz šī gada augustam. Būvdarbu veicēji «RBSSKALS Būvvadība» bija uzvarējuši iepirkumā, kura kopējā līgumcena ir 1 999 590 eiro, neskaitot pievienoto vērtības nodokli.

Tabakas fabrika tiek pielāgota JRT vajadzībā, lai teātris varētu pārcelties, kamēr norisināsies JRT ēkas Lāčplēša ielā 25 rekonstrukcijas darbi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu