Dailes teātra vadītājs: Lai gan pieaug teātra budžets, palielinās arī izdevumi (25)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai gan ar katru gadu pakāpeniski pieaug Dailes teātra budžets, šogad teju sasniedzot 2008.gada līmeni, palielinās arī izdevumi, aģentūrai BNS stāstīja teātra direktors Andris Vītols.

Viņš skaidroja, ka kritiskākais teātrī ir personāla atalgojums. «Kaut arī finansējums pieaug, teātra darbinieku vidējā alga tik un tā ir zemāka, nekā vidējā alga valstī,» stāstīja Vītols.

Sāpīgs jautājums esot arī materiāli tehniskās bāzes atjaunošana, kā īstenošanai būtu nepieciešami lieli ieguldījumi. «Dailes teātra ēkai nākamgad apritēs 40 gadi. Tikpat ir arī skatuves iekārtām. Viss balstās cilvēku entuziasmā. Tehniķi labo vecos motorus, mēģinot uzturēt tos kārtībā,» stāstīja teātra direktors.

Šogad teātris no valsts saņēmis aptuveni 1,6 miljonus eiro. Savukārt kopējais teātra budžets, ieskaitot paša teātra peļņu, ir 4 miljoni eiro. «To ir viegli aprēķināt - 40% ir valsts ieguldījums, bet 60% nopelnam paši,» teica Vītols.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Dailes teātri 2015./2016.gada sezonā apmeklējuši 206 532 skatītāji, un zāles piepildījums ir bijis 93,46%. Teātra vadītājs Andris Vītols atzina, ka teātra piepildījums bijis ļoti liels, bet kopējais apmeklētāju skaits - līdzīgs kā iepriekšējās divās sezonās.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu