LNMM top izstāžu cikls, kurā sadarbosies dažādu paaudžu mākslinieki (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) top izstāžu cikls «Divdabis», pastāstīja LNMM pārstāve Diāna Popova.

Izstāžu cikls, kurā paredzētas trīs izstādes, norisināsies nākamā gada vēlā pavasarī vai vasarā, un tas būs kā dialogs starp diviem māksliniekiem - viena no vecās paaudzes un viena no jaunākās.

Popova teica, ka pirmais mākslinieku pāris būs Jānis Borgs un Kaspars Groševs, otrais - Atis Ieviņš un Inga Meldere, savukārt trešais pāris izstādes ciklā būs Oļegs Tillbergs un Jānis Janukovičs. «Katrai no izstādēm būs veltīts apmēram mēnesis LNMM augšējās zālēs,» piebilda Popova.

Viņa pastāstīja, ka izstādes veidošanā tiks veikta arhīva materiālu pētniecība, kas ir viens no muzeja interešu objektiem. «Mēs mēģinām veidot mākslinieku pārus, ņemot par pamatu kāda cienījama vecuma mākslinieka jau esošu darbu, kas iepriekš ticis novērtēts, savukārt jaunākās paaudzes mākslinieks interpretē, komentē vai kādā citādā veidā replicē šo darbu, pēc tam veidojot pats savu,» skaidroja Popova.

Tāpat viņa teica, ka projekts mākslas muzejam ir vēl nebijis notikums, kurā mākslinieki ir savā ziņā pretnostatīti, taču reizēm darbojas komandā. «Katra izstādes cikla pāra sadarbība, protams, atšķiras,» atzīmēja Popova.

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) šī gada trešajā kultūras projektu konkursā izstādes cikla «Divdabis» organizēšanai sniedzis atbalstu 10 000 eiro apmērā, tomēr muzejs cikla realizēšanai meklēs arī papildus finansējumu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu