Uzbrukumā migrantu nometnei Grieķijas salā ievainots sīrietis (52)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Grieķijai piederošajā Hijas salā ir noticis uzbrukums migrantu nometnei, kurā tika nopietni ievainots viens sīriešu bēglis un vairāki citi tās iemītnieki palika bez pajumtes, piektdien paziņoja amatpersonas.

Uzbrukums Sudas nometnei, kurā tika mesti akmeņi un degbumbas, notika ceturtdien un piektdien dažas dienas pēc tam, kad parlamenta deputāti no neonacistu partijas «Zelta rītausma» bija apmeklējuši Hiju.

Sīrietis tika ievainots, kad nezināmi uzbrucēji piektdienas rītā meta lielu akmeni no viduslaiku forta virsotnes, kas paceļas pār šo nometni, paziņoja ANO bēgļu aģentūras UNHCR preses sekretārs Rolands Šēnbauers.

Ceturtdienas vakarā nometnē tika iemestas degbumbas un tika piekauti divi brīvprātīgie, paziņoja policija, kas sākumā bija atteikusies apstiprināt šo incidentu.

Šēnbauers sacīja, ka degbumbu izraisītā ugunsgrēkā nodega vairākas teltis, atstājot bez pajumtes apmēram 100 no 800 nometnes iemītniekiem. 30 uzbrucēju grupa arī piekāva divus brīvprātīgos palīgus šajā nometnē.

UNHCR vēlāk pauda «nopietnas bažas» par šo incidentu un aicināja Grieķijas varas iestādes pastiprināt apsardzi nometnē un ap to.

Hijas mērs Manolis Vurnuss tomēr paziņoja, ka viņš grib, lai Sudas nometne nekavējoties tiktu slēgta.

«Šie cilvēki ir jāpārvieto no Hijas. Sudas nometni šovakar vajag slēgt,» mērs pavēstīja telekanālam «Skai TV».

Cits vietējais ierēdnis, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, sacīja, ka Hijas sala ir «nikna» par apmēram 4000 migrantu un bēgļu klātbūtni.

«Mēs nevaram izslēgt iespēju, ka galēji labējie grupējumi mēģina izmantot vietējo sašutumu,» teica šis ierēdnis.

Sašutums valdīja arī iepriekšējā vakarā pēc tam, kad migrantu grupas ielauzās alkoholisko dzērienu veikalā un nozaga petardes citā veikalā. Policija pastāstīja, ka migranti izšāvuši nozagtās petardes uz vietējo iedzīvotāju mājām un automašīnām. Saistībā ar šo incidentu tika aizturēti trīs pusaudži no Alžīrijas un viens irākietis 40 līdz 50 gadu vecumā.

Grieķijas mediji ziņoja, ka uzbrukums nometnei ceturtdien bija atriebība par šo migrantu rīcību.

Grieķijas salās atrodas vairāk nekā 16 000 migrantu, kuriem netiek ļauts doties uz Grieķijas kontinentālo daļu un tālāk uz Eiropas ziemeļiem vai rietumiem. Nometnes šajās salās ir paredzētas mazāk nekā 7500 migrantiem, bet ir pārpildītas.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu