Apbalvoti Kurzemes prozas lasījumu konkursa uzvarētāji (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SamJJordan, CC BY-SA 2.0

Kurzemes prozas lasījumu konkursā galveno balvu - iespēju piedalīties prozas lasījumos Rīgā - šogad ieguvušas divas autores - Linda Skranda un Laura Vinogradova.

Skrandas stāstu «Zvans» varēs dzirdēt pasākumā «Prozas vakariņas» 7.decembrī, bet Vinogradovas darbs «Lapsas stāsts» tiks lasīts stāstu vakarā 8.decembrī, aģentūru LETA informēja Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas starptautisko projektu koordinatore Ieva Balode.

Konkurss «Kurzemes prozas lasījumi 2016» norisinājās 26.novembrī Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā Ventspilī. Vairākiem konkursa dalībniekiem tika piešķirtas arī speciālbalvas. Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja piešķīra iespēju vienu nedēļu dzīvot rezidencē Ligitai Paeglei, kura konkursā piedalījās ar stāstu «Autoprieks», un stāsta «Kleperis» autoram Ērikam Vilsonam. Ventspils bibliotēka apbalvoja Gunu Rozi par stāstu «Dzīvas zivis», bet Ventspils muzejs savu speciālbalvu piešķīra Ilzei Krišlaukai par stāstu «Simtu gadu».

Konkursam, kas tiek organizēts sadarbībā ar Ventspils bibliotēku un festivālu «Prozas lasījumi», savus darbus šogad bija iesūtījuši 17 autori no visas Kurzemes. Konkursa dalībnieki sacentās par iespēju piedalīties festivālā «Prozas lasījumi», kas notiks no 6.decembra līdz 11.decembrim Rīgā.

Konkursam iesniegtos darbus vērtēja žūrija, kuras sastāvā darbojās literāti Ieva Rupenheite, Svens Kuzmins un Andris Akmentiņš, kā arī Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas direktore Andra Konste un Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura.

Kurzemes prozas lasījumi šogad norisinājās jau septīto reizi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu