Krabju zvejas kuģis no Latvijas Norvēģijā aizturēts nelikumīgi (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas sniega krabju zvejas kuģis «Senators» Norvēģijas ūdeņos zveju veicis saskaņā ar starptautisko vienošanos, tā esot noslēgta starp Norvēģiju un Eiropas Savienību, un nozveja šajā reģionā notikusi atbilstoši starptautiskajiem līgumiem, vēsta LNT ziņas.

Jau vēstījām, ka pagājušajā nedēļā saistībā ar sniega krabju zveju Norvēģijas teritorijas Svalbāras (Špicbergenas) ūdeņos arestēts Latvijas zvejas kuģis «Senators».

Latvijas kuģis aizturēts, jo apkalpe esot nodarbojusies ar nelegālu zveju, par ko liecinot ap 2600 jūrā izliktās krabju ķeršanas ierīces, turklāt apkalpei neesot bijis nepieciešamās atļaujas.

Lūgumu atbrīvot aizturēto zvejas kuģi ar 30 cilvēku apkalpi Norvēģijai iesniegusi Latvijas Ārlietu ministrija, savukārt zemkopības ministrs Jānis Dūklavs nosūtījis vēstuli Eiropas Savienības Zivsaimniecības un jūrlietu komisāram.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu