Zooloģiskajā dārzā atklās Tropu mēnesi (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien plkst.12 Rīgas zooloģiskā dārza Tropu mājā tiks atklāts Tropu mēnesis, kas šogad uzmanību pievērsīs skudrai, informēja Zooloģiskajā dārzā.

Pasākumā piedalīsies Rīgas Zooloģiskā dārza speciālisti, kā arī Latvijas Dabas muzeja entomologs un Latvijas skudru pētnieks Jānis Dreimanis. Viņi stāstīs par čaklajiem kukaiņiem gan Latvijā, gan arī ārpus tās.

Tropu mēneša laikā apmeklētājiem būs iespēja vērot līdz šim zoodārzā neeksponētus dzīvniekus - divas audējskudru sugas - «Oecophylla smaragdina» un «Polyrhachis dives». Zoodārzā eksponētās abu audējskudru saimes pagaidām ir jaunas, tādēļ arī ligzdas ir nelielas, apmēram dūres izmērā.

Abas sugas sastopamas Dienvidaustrumāzijā, «Oecophylla smaragdina» arī Austrālijā. Šī skudra savu ligzdu būvē koku lapotnē, savelkot kopā lapas un sastiprinot tās ar kāpuru saražotiem zīda pavedieniem. Laika gaitā saime veido ligzdu, kas aizņem arī blakus augošos kokus. Savukārt «Polyrhachis dives» ligzda atrodas pie zemes un tās celtniecībā tiek izmantoti visi tuvumā esošie priekšmeti.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu