Jauniete no darba atlaista pārāk laba izskata dēļ (47)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

24 gadus vecā Emma Hulsa (Emma Hulse) vērsusies pie ārvalstu medija «Evening Standart», lai izklāstītu savu darba pieredzi kādā Londonas televīzijas kompānijā. Viņa atklāj, ka no darba atbrīvota sava izskata dēļ.

Emma Hulsa tika pieņemta darbā britu televīzijas uzņēmumā «UNIT TV», kur viņa nenostrādāja pat vienu dienu. Portālam jaunā sieviete atklāja, ka darbā ieradās plkst. 9.30, bet darba dienai vajadzēja beigties pulksten sešos. Emmai jau tika doti pirmie norādījumi un darba uzdevumi, bet brīdī, kad jauniete sākusi pildīt savus pienākumus, aģents atsūtījis ziņu, ka viņas pakalpojumi vairs nebūs nepieciešami.

Kad Emma devās pie tiešā vadītāja, lai saprastu, kas ir noticis, viņš jaunietei vaicājis, vai viņa ir modele? Vadītājs sacījis, ka Emmai drīzāk vajadzētu strādāt modes skatēs.

«Man bija uzkrāsota lūpu krāsa, taču es uzskatu, ka tā nebija nepiemērota. Es biju ģērbusies kreklā un biksēs. Es patiešām nedomāju, ka izskatos nepiemēroti,» stāsta sašutusī Emma, atklājot, ka vadītājs pēc notikušā pavaicājis viņas telefona numuru un aicinājis doties iedzert.

Hulsa par notikušo jūtas ļoti vīlusies, taču domā, ka, iespējams, viņas izskats kādam licis novērst uzmanību no darba procesiem.

«Es strādāju arī par kameras operatoru, strādāju ar dažādiem uzņēmumiem un neviens mani nav aizsūtījis mājās izskata dēļ. It īpaši radošajās aģentūrās nevajadzētu būt ierobežojumiem, kā ģērbties,» viņa uzskata.

Ārvalstu mediji ziņo, ka vadītājs, kas atlaidis Emmu no darba, šajā pozīcijā strādājis mazāk nekā trīs mēnešus. Šobrīd viņš savus pienākumus šajā uzņēmumā vairs nepilda.

Šis nav pirmais gadījums Lielbritānijā, kad kāda jauna sieviete no darba tiek atlaista neierastu iemeslu dēļ. Janvārī vairāk nekā 150 tūkstoši britu iedzīvotāju paraksti petīciju par atbalstu Nikolai Torpai (Nicola Thorp). Viņa no darba tika atlaista tāpēc, ka atteicās valkāt augstpapēžu kurpes.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu