Traģiskā slepkavība Lietuvā paver ceļu uzdarboties negodīgiem «zīlniekiem»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 15min.lt

«Traģiskais gadījums ar kaimiņvalstī Lietuvā pazudušo 26 gadus veco meiteni kārtējo reizi atsedza mūsu ne īpaši veselās sabiedrības brūces, pakļautas «brīnumdaru», ekstrasensu un zīlnieču ietekmei,» tā savā oficiālajā «Facebook» kontā raksta brīvprātīgo organizācija «Bezvests.lv».

Vecāki, izmisuma pārņemti, meklējot meiteni, vēl pirms traģisko ziņu nākšanas atklātībā, piedāvāja 10 000 eiro jebkuram, kas spētu sniegt noderīgu informāciju, kas atklātu pazudušās Ievas atrašanās vietu.

To naski izmantojuši fiktīvi «dziednieki» un «zīlnieki».

«Bezvests.lv» raksta:

Pēc šo ziņu publiskas izskanēšanas, mūs burtiski apbēra ar zvaniem: zvanīja cilvēki, kuri uzdevās par pasaulslaveniem dziedniekiem, pārliecināja par savam pārdabiskajām spējām, bet savus vārdus nez kāpēc izvairījās nosaukt. Pieprasīja no mums tuvinieku kontaktus un tikai viņiem bija gatavi pavēstīt «patiesību».

Bezvests.lv brīvprātīgie, ņemot vērā skumīgo pieredzi, spiesti sargāt jau tā traumētos bezvēsts pazudušo tuviniekus, tāpēc tiešos kontaktus mēs nepublicējam un trešajām personām nenododam. Kā atbildi uz mūsu atteikumu pa tiešo sakontaktē ekstrasensus ar radiniekiem, mums pat draudēja publicēt personisku saraksti ar mums tīklā.

«Bezvests.lv» atklāj, ka pie organizācijas vērsušies vairāki cilvēki, kas it kā norādījuši meitenes atrašanās vietu. Tā gan absolūti nesakrītot ar vietu, kur pazudušās Ievas Strazdauskaites līķi atrada Lietuvas policijas darbinieki.

Arī Lietuvas kolēģi no meklēšanas organizācijas saskārušies ar līdzīgiem «pareģotājiem».

«Tiem, kas turpina ticēt pareģu ekstrasensorajām spējām, gaišreģiem un citiem zintniekiem, ir nopietns iemesls aizdomāties - vai ir vērts?,» uzsver «Bezvests.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu