Kannu kinofestivāla programmā iekļautas Latvijā filmētās un valsts finansētās filmas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kannu starptautiskā kinofestivāla oficiālajā programmā iekļautas divas Latvijā uzņemtas un valsts līdzfinansētas filmas - Sergeja Lozņicas spēlfilma «A Gentle Creature» un slovāku režisora Georga Kristofa pilnmetrāžas debija «Out», aģentūru LETA informēja Nacionālā Kino centra (NKC) pārstāve Kristīne Matīsa.

Abas filmas tapušas, piedaloties studijas «Film Angels Productions» komandai un piesaistītajam līdzfinansējumam.

Kannu starptautiskajā kinofestivālā oficiālā konkursa skatei atlasītas pavisam 19 pilnmetrāžas filmas, starp kurām ir Fransuā Ozona, Andreja Zvjaginceva, Mihaela Hanekes, Sofijas Kopolas un citu režisoru jaunākie darbi. Lozņicas filma jau trešo reizi iekļauta Kannu festivāla programmā, iepriekšējā bija spēlfilma «Miglā», jeb «In the Fog» (2012), kas saņēma «Fipresci» balvu un bija pirmā filma, kuru Lozņica uzņēma Latvijā. Atzīstot Latvijas filmēšanas vietu priekšrocības un Latvijas kino profesionāļu augsto kvalifikāciju, režisors atgriezās šeit ar nākamo savu projektu, izmantojot NKC un Rīgas filmu fonda līdzfinansējumu un studijas «Film Angels Productions» palīdzību.

Filma «A Gentle Creature» ir veidota pēc Fjodora Dostojevska stāsta motīviem un filmēta 2016.gada vasarā Daugavpilī un tās apkaimē. Filmas galvenais producents ir Francijas kompānija «Slot Machine». Starptautiskajā kopražojumā piedalījās arī Vācijas, Krievijas, Lietuvas, Nīderlandes un Ukrainas kompānijas.

Programmā «Un certain regard», kuru atklās Metjū Amalrika jaunākā filma Barbara, 16 filmu konkurencē startēs režisora Kristofa debija «Out». Filmas stāsts ir par pusmūža slovāku, kurš dodas uz Latviju strādāt un tiek ierauts dažādu absurdu notikumu virknē. Filma tapusi Slovākijas, Latvijas, Francijas, Ungārijas un Čehijas sadarbībā un pamatā uzņemta 2015.gadā Latvijā. Vēlāk dažas filmas epizodes ir filmētas Slovākijā un Ungārijā.

Svarīgi piebilst, ka Latvijai ir saistība ar vēl vienu Kannu oficiālā konkursa filmu - režisora Andreja Zvjaginceva spēlfilma «Loveless», kurā ir filmējies Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu