Uģis Kuģis: Strādājoša sieviete demotivē vīrieti - viņš kļūst par «dīvāna cilvēku» (249)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

«Tiklīdz sieviete uzņemas atbildību un iesaistās ģimenes budžeta veidošanā, vīrietis ar savu racionālo prātu pieļauj iespēju, ka viņš var strādāt mazāk. Viņš kļūst par «dīvāna cilvēku» vai «istabas augu», vēdiskais psihologs Uģis Kuģis apgalvo raidījumā «Starp mums runājot».

Viņš norāda, ka vīrietim ir nepieciešams adrenalīns, kas viņu virza uz priekšu un mudina kļūt par ģimenes galvu, savukārt sieviete, kura uzņemas galveno lomu ģimenes budžeta papildināšanā, viņu demotivē.

Vaicāts, vai vīrieši neiedzīvojas dažādās veselības problēmās un «neizdzen» sevi, cenšoties rūpēties par savām ģimenes sievietēm, vēdiskais skolotājs atklāj, ka ļoti svarīgi ir novilkt robežas un saprast, kādas ir ģimenes vērtības – vai tiešām ir būtiski «skriet» pēc tādas automašīnas vai kleitām, kādas ir kaimiņienei? «Vīrietim ir jānosprauž robežas un jāmāk sarunāties ar sievieti, piedāvājot viņai izvēles iespējas – piemēram, ceļojumu, kleitu vai ko citu, nevis viņa jānoniecina.

«Ja sieviete emocionāli neuzticas vīrietim, sākas strīdi un nesaskaņas. Ja viņa uzticas un zina, ka vīrs pildīs savus solījumus, ka viņš ir drošs un pārbaudīts, viņa zina, ka reiz tiks piepildītas viņas vēlmes,» tā raidījumā atklās Uģis Kuģis. Tāpat viņš piebilst, ka sieviete mīl izvēlēties par sevi «lielāku» un spēcīgāku vīrieti, bet naudai, ko sieviete pati nopelna, ir jānonāk nevis kopējā ģimenes budžetā, bet gan viņas pašas tēriņiem.

Komentāri (249)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu