Kannu kino festivālam aprit 70 gadi (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pulcējot uz sarkanā paklāja pasaulslavenus aktierus un režisorus, starptautiskais Kannu kino festivāls nākamnedēļ atzīmēs 70.gadskāru.

Jubilejas festivāla ietvaros 11 dienu laikā no 17. līdz 28.maijam tiks izrādītas 49 filmas no 29 valstīm. 19 no šīm filmām sacentīsies par festivāla galveno balvu «Zelta palmas zaru».

Par godu 70.gadskārtai šogad «Zelta palmas zars» tiks inkrustēts ar 167 dimantiem un plānoti vairāki grezni pasākumi.

Kannu kinofestivāla žūriju šogad vadīs spāņu režisors Pedro Almodovars.

Festivāls tiks atklāts ar franču režisora Arno Deplešēna filmu «Les Fantomes d'Ismael», kurā tēlo Mariona Kotijāra un Luī Garels.

Festivāla programmā iekļautas arī vairākas filmas par politiski aktuālām tēmām, tostarp Ziemeļkoreju, seksa verdzību, bēgļu krīzi, AIDS un klimata izmaiņām.

«Mēs neesam politiski, bet režisori tādi ir,» prezentējot 2017.gada programmu, pagājušajā mēnesī norādīja festivāla direktors Tjerī Fremo.

Salīdzinot ar citiem filmu festivāliem, Kannu kino festivāls vienmēr centies distancēties no politikas aktualitātēm. Taču šķiet, ka šī gada programma to nepieļaus.

Festivāla ietvaros tiks demonstrēts austriešu režisora Mihaela Hanekes stāsts par bēgļiem «Happy End» un īpašā seansā tiks izrādīta amerikāņu režisora Jūdžīna Džareki filma «Promised Land», kurā savdabīgā veidā izskaidrota republikāņa Donalda Trampa uzvara prezidenta vēlēšanās.

Jau vēstīts, ka festivāla oficiālajā programmā iekļautas arī divas Latvijā uzņemtas un valsts līdzfinansētas filmas - Sergeja Lozņicas spēlfilma «Lēnprātīgā» («A Gentle Creature») un slovāku režisora Georga Kristofa pilnmetrāžas debija «Out». Abas filmas tapušas, piedaloties studijas «Film Angels Productions» komandai un piesaistītajam līdzfinansējumam.

Latvijai ir saistība ar vēl vienu Kannu oficiālā konkursa lenti - režisora Andreja Zvjaginceva spēlfilmu «Ņeļubovj» («Loveless»), kurā tēlo Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs.

Ņemot vērā nesenos teroraktus Eiropā, Kannu kino festivāla organizatori šogad pastiprinājuši drošības pasākumus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu